Hei, fine lesere ♥
I dag deler jeg oppskriften på lakris kladdkake som lages på få minutter. Det fine med denne oppskriften er at du kan tilberede den i en vanlig liten kasserolle, og du trenger kun en visp.
Forskjellen på tradisjonell svensk kladdkake og denne, er at her har jeg tilsatt 2 ss rå lakrispulver i røren.
Jeg bruker god kvalitetskakao som gir kaken en enda bedre smak.
Det vitkige med denne kaken er å steke den kun 15-18 minutter. Det gjør at den får en fantastisk fudgekonsistens.
Jeg serverer kaken med rå lakriskrem og ferske bringebær.
Den er så god, og håper den faller i god smak også hos deg.
Under kan du se video av hvordan kladdkake lages. Husk bare å tilsette lakrispulver i tillegg.
Lakris kladdkake
150 gram smør, smeltet
3 dl ( 240 gram )sukker
1 dl (40 gram) kakao + evt ekstra for dryss
1-2 ts. vaniljesukker, kan utelåtes
2 dl (120 gram) hvetemel
2 egg
1/8 ts. salt
2 ss. rålakris pulver
Topping
Melis eller kakao dryss
Lakriskrem
3 dl pisket kremfløte, kaldt
1 dl melis
1 ss rå lakris pulver
Slik gjør du
Spray en springform 20-24 cm med matfett. Dryss eventuelt innsiden helt nederst med litt kakao om du ønsker.
Smelt smøret i en lite kasserolle. Smøret kan gjerne få en litt fin gyllen farge før du tar kasserolle fra varmen.
Rør i sukker, kakao, vaniljesukker, salt og rå lakrispulver godt sammen med en ballongvisp.
Tilsett ett egg om gangen og rør det godt sammen.
Til slutt tilsetter du mel og salt og rører det godt sammen.
Hell røren i springform.
Stek kaken på 175 grader midt i oven, i ca. 15-18 minutter.
Ta kaken ut av oven og la den avkjøles helt.
Sett den i kjøleskapet i ca. to timer slik at du får en fantastisk fudgy kladdkake som er magisk god!
Like for servering drysser du over kaken med mørk kakao eller melis.
Fremgangsmåte lakriskrem
I en bolle pisker du sammen kremfløte, melis og rå lakris til det hele blir luftig.
Server ved siden av kladdkaken, gjerne sammen med ferske bringebær i tillegg.
Ha en toppen kveld videre alle dere.