Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Havreflarn ( gir 50 stk)
- 150 g gram usaltet smør
- 2 dl ( 160 g ) sukker
- 1/2 dl glukose *
- 1/2 dl fløte
- 2 dl ( 60 g) havegryn
- 2 dl ( 120 g) hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljeekstrakt/eller vanilje bean paste *
- Mandelflak til dryss
* glukose får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og er den ingrediensen som gjør at mandelflarn henger bedre sammen
* bruk vaniljesukker isteden for vanilla bean paste.
Dryss
- 60 gram mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 175 °C, (varmluft) eller 200°C, (vanlig)
- Smelt smør i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene (ikke mandelflak ) og rør raskt sammen til en jevn deig
- Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per havreflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter veldig ut.
- Dryss litt mandelflak på toppen av hver kjeks.
- Havreflarn skal steke midt i ovnen, helst med varmluft, i ca. 5 – 8 minutter *
- Form kakene ved hjelp av en skje om de har flytt ut for mye, og avkjøl de varme havreflarne i 5 minutter
* test litt så ser du hvor mye kakene flyter ut, før du setter flere på brettet.
Dryss:
- Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en lite hull i på enden av sprøytepose lag sikk-sakk mønster på toppen av hver kjeks
- Frys kjeksene i 5 minutter
- Havreflarn oppbevares i tett kakeboks
Ønsker dere all en fin uke videre, varme klemmer fra meg til deg.