Knasende havreflarn

3lace

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Havreflarn ( gir 50 stk)

  • 150 g gram usaltet smør
  • 2 dl ( 160 g ) sukker
  • 1/2 dl  glukose *
  • 1/2 dl fløte
  • 2 dl ( 60 g) havegryn
  • 2 dl ( 120 g) hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt/eller vanilje bean paste *
  • Mandelflak til dryss
* glukose får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og er den ingrediensen som gjør at mandelflarn henger bedre sammen
* bruk vaniljesukker isteden for vanilla bean paste.

Dryss

  • 60 gram mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
  1. Sett stekeovnen på 175 °C, (varmluft)  eller 200°C, (vanlig)
  2. Smelt smør i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene (ikke mandelflak ) og rør raskt sammen til en jevn deig
  3. Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per havreflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter veldig ut.
  4. Dryss litt mandelflak på toppen av hver kjeks.
  5. Havreflarn skal steke midt i ovnen, helst med varmluft, i ca. 5 – 8 minutter *
  6. Form kakene ved hjelp av en skje om de har flytt ut for mye, og avkjøl de varme havreflarne i 5 minutter

* test litt så ser du hvor mye kakene flyter ut, før du setter flere på brettet.

Dryss:

  1. Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en lite hull i på enden av sprøytepose lag sikk-sakk mønster på toppen av hver kjeks
  2. Frys kjeksene i 5 minutter
  3. Havreflarn oppbevares i tett kakeboks

Ønsker dere all en fin uke videre, varme klemmer fra meg til deg.

Kommentarer

Annonse:

Julekalender Kaker Pynt Sjokolade Smått og godt