Glad i kokosboller? Og sjokoladekake, sier du? Da er dette så absolutt kaken for deg!
Vær så god! Her er begge deler i en og samme kake!
I stedet for å dekke toppen av kokosbollen med sjokolade, slik du kanksje er vant med på vanlige kokosboller, har jeg kokosbollen oppå en sjokoladekakebunn, en såkalt kladdkake. Selve kladdkaka tar ca. 5 minutter å lage og trenger kun 15 minutter steketid. Jeg brukte en crème brûlée-brenner til å brenne toppen og kantene av kokosbollen.
Når kaken er ferdig, deler jeg den i passende biter og dypper hver side i kokosmasse!
Denne kaken, med den lett brente toppen og hver kakebit dyppet i kokos, er magisk god! Håper du blir fristet!
Slik lager du kokosbollekake:
- Forvarm oven til 175 grader.
- Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir.
- Følg oppskriften til en klassisk Svensk kladdkaka som du finner oppskriften på her.
- Avkjøl kaken helt.
- Legg 9 plater gelatin i kaldt vann og la dem ligge der i minimum 10 minutter.
- I mellomtiden lag en porsjon med fluff, du finner oppskriften og fremgangsmåte →her
- Når du har tilsatt sukkerlaken til fluffen, forsett med gelatin.
- Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 4 ss. kokende vann, rør godt.
- Hell gelatinvannet i fluff-marengsblandingen litt og litt, i en tynn stråle.
- Mix videre i ca. 10 minutter.
- Fordel fluffblandingen utover den avkjølte kladdkakabunnen.
- Sett kjølig i ca 2-3 timer.
- Like for servering, løsne kaken fra formen og flytt den over på et fat.
- Grill toppen og siden av kokoskaken lett med en gassbrenner/crème brûlée brenner.
- Skjær kokosbollekaken i passende biter.
- Hell kokosen ut på en liten tallerken.
- Ta en kakebit om gangen og dyp begge sidene av hver kakebit i kokos
- Server og nyt
Tips!
- For at gelatinblandigen skal blande seg jevnt med fluff-marengsen, er det viktig at den helles flytende inn i fluff/marengsmassen under pisking rett etter at du har tilsatt sukkerlakken. Fortsett piskingen en stund etterpå.
- Kokosbollekaken er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 dager. Jeg personlig syns den smaker best når den er helt fersk.
- Gassbrenner til husholdningsbruk fås tak i diverse kjøkkenutstyrsbutikker. Husk at du også må kjøpe gass for å fylle på brenneren for at den skal virke og det kan kjøpes på det fleste bensinstationer.
Her er video av hvordan du lager fluff:
Tekst og foto: Manuela www.passionforbaking.com/no