Kokosbollekake

Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no

Hei fine lesere♥

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Liker du kokosboller og sjokolade? Vær så god! Her er begge deler i en og samme kake!

I stedet for å dekke toppen av kokosbollen med sjokolade, har jeg kokosbollen oppe på en kladdkaka. Selve kladdkaka tar ca. 5 minutter å lage og trenger kun 15 minutter steketid. Jeg brukte en crème brûlée brenner til å brenne toppen og kantene av kokosbollen.

Når kaken er ferdig deler jeg kaken i passende biter og dypper hver side i kokosmasse!

Denne kaken, med den lett brente toppen og hver kakebit dyppet i kokos, er magisk god.

Håper du blir fristet.

_

Kokosbollekake

Bunnen:

  • Klassisk Svensk kladdkaka, du finner oppskriften og fremgangsmåte →her.

Kokosbolle:

  • Fluff, oppskriften og fremgangsmåte finner du →her
  • 9 stk. gelatinplater
  • Kokosmasse

Slik lager du Kladdkake; Steg for steg bilde se lengre ned ↓

  • Forvarm oven til  175 grader.
  • Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir.
  • Følg oppskriften til en klassisk Svensk kladdkaka som du finner oppskriften på her.
  • Avkjøl kaken helt.

Slik lager du Kokosbollekake: Steg for steg bilde se lengre ned ↓

  • Legg 9 plater gelatin i kaldt vann og la dem ligge der i minimum 10 minutter.
  • I mellomtiden lag en porsjon med fluff, du finner oppskriften og fremgangsmåte →her
  • Når du har tilsatt sukkerlaken til fluffen, forsett med gelatin.
  • Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 4 ss. kokende vann, rør godt.
  • Hell gelatinvannet i fluff-marengsblandingen litt og litt, i en tynn stråle.
  • Mix videre i ca. 10 minutter.
  • Fordel fluffblandingen utover den avkjølte kladdkakabunnen.
  • Sett kjølig i ca 2-3 timer.
  • Like for servering, løsne kaken fra formen og flytt den over på et fat.
  • Grill toppen og siden av kokoskaken lett med en gassbrenner/crème brûlée brenner
  • Skjær kokosbollekaken i passende biter.
  • Hell kokosen ut på en liten tallerken.
  • Ta en kakebit om gangen og dyp begge sidene av hver kakebit i kokos
  • Server og nyt

Tips; 

  • For at gelatinblandigen skal blande seg jevnt med fluff-marengsen, er det viktig at den helles flytende inn i fluff/marengsmassen under pisking rett etter at du har tilsatt sukkerlakken. Fortsett piskingen en stund etterpå.
  • Kokosbollekaken er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 dager. Jeg personlig syns den smaker best når den er helt fersk.
  • Gassbrenner til husholdningsbruk fås tak i diverse kjøkkenutstyrsbutikker. Husk at du også må kjøpe gass for å fylle på brenneren for at den skal virke og det kan kjøpes på det fleste bensinstationer.

Klemmer fra meg

 

Steg for steg bilder for kladdkaka finner du →her.

 

Kokosbollekake fremgangsmåte

Lag fluff, du finner oppskriften →her, eller se på video herunder ↓

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade