Kokosmakroner

Kokosmakroner

Du kan lage kokosmakroner på klassisk vis, eller du kan kan lage kokosmakroner med en kul tvist.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

2 stk

egg

120 g

sukker

50 g

smør

Sjokoladetopping

100 g

sjokolade

5 ss

smør

3 neve

mandler

5 ss

sukker

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg bakepapir på et stekebrett.
Smelt smør og sett til side.
Ha sukker og egg i en bolle og pisk det til eggedosis. Rør inn mel, bakepulver, kokosmassen og smøret.
Bruk to spiseskjeer. Ta en spiseskje av røren og legg på stekebrettet (hjelp til med den andre spiseskjeen). Fortsett å legge massen på brettet. Legg dem med litt avstand siden de kommer til å flyte ut under steking.
Stek kokosmakronene i omtrent 10 minutter.
Sjokoladetopping
La kokosmakronene blir helt kalde. Smelt sjokoladade og smør veldig forsiktig (bruk eventuelt vannbad). La det avkjøles til konsistensen er fin og smørbar. (Du kan ha bollen over en bollen med isvann for å avkjøle raskere).
Ha sukker og mandler i en stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter. Rør mandlene rundt i sukkeret. Når fargen begynner å bli gyllen, hell forsiktig over på en trefjel. Vent til det avkjøles. Hakk opp med kniv.
Smør sjokolade på kokosmakronene. Dryss over karamelliserte mandler.

Kanskje disse også frister?