Konfektkake – som er ferdig på et kvarter!

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Av og til hender det at man får akutt sug etter sjokoladekake!  Smile

Da er det kjekt å vite at det faktisk bare tar et drøyt kvarter å lage denne kaken.

Deigen rører du raskt sammen på et par minutter, og kaken steker i bare 15 minutter. Kaken blir bløt, klissete og deilig når den serveres varm rett fra ovnen. Liker du kaken fastere, avkjøler du den en kort stund i fryseren før servering.

Nydelig kake!

Ingredienser:

2 store egg
150 g smør
3 dl sukker
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel

Glasur:
100 g kokesjokolade
2 ss kremfløte

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, smeltet smør, sukker, kakao og vaniljesukker med en stålvisp til blandingen er jevn. Rør så i hvetemelet til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 15 min.

Imens gjør du klar glasuren: Smelt oppdelt, mørk sjokolade sammen med 2 ss kremfløte og rører blandingen jevn.

Smør sjokoladeglasuren på den stekte kaken. Sett kaken eventuelt en liten stund i kjøleskapet før servering slik at kaken og glasuren stivner, eller server kaken varm og nystekt hvis du liker den litt mer klissete. Wink

Tips:

 Vil du sette litt smak på glasuren? Da kan du erstatte den ene spiseskjeen kremfløte med 1 ss likør, kaffe eller lignende. Det er også godt å blande litt revet appelsinskall i sjokoladeglasuren.

Kaken er bløt når den kommer ut av ovnen. Sammen med nylaget glasur, blir kaken nokså klissete. Etter at kaken har stått et par timer i kjøleskapet stivner både kaken og glasuren og det går lett å få den ut av formen. Vil du at det skal gå fortere, setter du kaken en stund i fryseren i stedet.