Kransekakestenger

Elsker du kransekake? Disse kransekakebitene dyppet i sjokolade glir ned på høykant.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori, , VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid20 minutterSteketid10 minutterTotal tid30 minutter

Ca. 20 stk.

 500 g kransekakemasse, 1 rull
 200 g mørk sjokolade 55 %
 litt kokos til pynt

UTBAKING:
1

Dryss litt hvetemel på bakebordet. Trill ut kransekakemassen i fingertykke remser. Del remsene i ca. 8 cm lange stenger og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

2

Stekes i ovnen på midterste rille ved 170° i ca. 10 minutter. De skal bli lys gylne, og er best når de er litt myke i midten. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEDYPP:
3

Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp endene i smeltet sjokolade og etterpå i kokos. La dem stivne på rist.

PYNT:
4

Lag et kremmerhus av papir og fyll det med smeltet sjokolade. Pynt stengene som du ønsker.

OPPBEVARING:
5

Du kan oppbevare stengene i en tett kakeboks, og de egner seg også godt til å fryses.

ingredienser

 500 g kransekakemasse, 1 rull
 200 g mørk sjokolade 55 %
 litt kokos til pynt

Directions

UTBAKING:
1

Dryss litt hvetemel på bakebordet. Trill ut kransekakemassen i fingertykke remser. Del remsene i ca. 8 cm lange stenger og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

2

Stekes i ovnen på midterste rille ved 170° i ca. 10 minutter. De skal bli lys gylne, og er best når de er litt myke i midten. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEDYPP:
3

Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp endene i smeltet sjokolade og etterpå i kokos. La dem stivne på rist.

PYNT:
4

Lag et kremmerhus av papir og fyll det med smeltet sjokolade. Pynt stengene som du ønsker.

OPPBEVARING:
5

Du kan oppbevare stengene i en tett kakeboks, og de egner seg også godt til å fryses.

Kransekakestenger