Lekker daimkake av is

INGREDIENSER

Kake:

150 g mandler eller hasselnøtter
150 g melis
4 stk eggehviter

Iskrem:

4 stk eggeplommer
150 g sukker
3 dl kremfløte
1 stk dobbel daim-sjokolade

FREMGANGSMÅTE

1. Mal nøtter i Kitchenaid foodprossessor. Bland inn melis. Stivpisk eggehviter og bland forsiktig inn. KitchenAid kan nemlig kutte, mose, blande og kna- og vil være din høyre hånd på kjøkkenet.
2. Stek i smurt form, 22-24 cm i diameter, ved 160c i 30-35 min. Avkjøl i formen.
3. Pisk eggedosis av eggeplomme og sukker. Pisk kremfløte og bland lett i eggedosisen.
4. Hakk Daim-sjokolade og bland i kremen. Bre iskremblandingen over nøttebunn.
5. Frys kaken i formen.
6. Ta ut kaken av fryseren, anrett kaken på fat og sett den i kjøleskap 1⁄2 time før servering.

Foto: Svein Brimi
Foto: Svein Brimi

Tre enkle topping tips:

Foto: Elkjøp.no

1. Salt karamellkrem:
Pisk sammen 150 g margarin, 500 g melis og 3 ts salt i KitchenAid foodprossessor til du har en jevn krem. Vi anbefaler foodprossessor fra KitchenAid fordi den hjelper deg å takle enhver utfordring og er perfekt for gode kaker, hjemmelaget brød og deilige desserter. Enkel å bruke er den også! Vend inn 8 ss karamellsaus og pisk til karamellen er helt innarbeidet i kremen. Fordel kremen på kaken før servering!

 

3. Karamellisert popcorn
Det enkleste er ofte det beste, eller hva? Popp popcorn etter anretning på pakken. Vend det ferdige popcornet sammen med karamellsaus i Kitchenaid foodprosessor så bitene blir mindre, og fordel over kaken. Det fine med KitchenAid er at den kommer med en rekke tilbehør som kan puttes rett i vaskemaskinen etter bruk! I tillegg kan du velge mellom ulike innstillinger, tilpasset den type ingredienser du ønsker å putte i. KitchenAid foodprossessor får du kjøpt hos Elkjøp. Fordel på kaken rett før servering og nyt!

 

Unsplash.com

2. Hvit sjokoladesaus
I mellomtiden rører du sammen eggeplommene og maisennamelet i Kitchenaid kjøkkenmaskin. Hell halvparten av den varme melken oppi og rør. Tilsett resten og vend det sammen før du heller det tilbake i kasserollen og koker opp. Rør godt i bunnen hele tiden og la det småkoke i 2-3 minutter til det tykner. Hakk opp små biter mandler og rør dem inn. Sausen kan serveres både varm og kald.

Lykke til!

 

Deler av innlegget er sponset av KitchenAid– som du får kjøpt hos blant annet Elkjøp.

 

 

 

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 103979


Varnish cache server