Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Hjemmelaget konfekt er noe de fleste av oss forbinder med julen, men denne sjokoladekonfekten passer i hvert fall uansett på året det måtte være.
Du kan rulle dem i det du liker best, enten det er kokos, hakkede mandler, farget kakestrøssel, lakrisstrøssel, knuste oreokjeks osv…
Nydelig med en liten konfektbit til kaffen, og disse har lang holdbarhet om de oppbevares i kjøleskapet.
Ingredienser
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ kokos
♥ hakkede mandler
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og sett i kjøleskapet i et par timer eller gjerne over natten.
Form den stivnede sjokolademassen til små, runde kuler med hendene. Rull kulene i kokos eller i fint hakkede mandler (se tips).
Oppbevar konfekten kjølig.
Tips:
Det er en smakssak om du vil rulle konfekten i kokos eller i mandler. En kombinasjon ser imidlertid ekstra tøft ut på kakefatet! Bruk gjerne ferdig hakkede, skåldede mandler (kakepynt). Det blir også stilig om du ruller sjokoladekonfekten i kakestrøssel med forskjellig farge.
♥ ♥ ♥