Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.
God kveld alle sammen. Håper dere har en nydelig dag.
Det beste jeg vet er å bli møtt med familiemedlemmer som er fornøyde og glade etter å ha smakt på noen av mine bakverk.
Denne nydelige browniesen er en av de beste kakene mine barn vet om, og jeg må innrømme at den også er en av mine favoritter.
Jeg prøver å være flink resten av uken å ikke spise mer enn en liten bit av det jeg baker, bare for å smaksteste, men i dag så koste jeg meg med en hel bit av disse deilige browniesene.
Den perfekte browniesen for meg er fudgy, har en fin glans på toppen og er god i smak. I dag deler jeg min favorittoppskrift på brownies med dere.
Er du glad i brownies så kommer du til å elske disse!
Manuelas Favourite Brownies:
-
160 g hvetemel
-
350 g mørk sjokolade
- 5 ss mørk kakao
-
230 g smør
-
350 g lyst brunt sukker
-
4 store egg
- 2 eggeplommer
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 stk Daim-sjokolader, finmalt (kan utelates)
Ha sjokolade og smør i en bolle. Sett bollen over kokende varmt vann. Rør konstant til alt er smeltet.
Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.
Tilsett brunt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.
Det er denne prosessen med å varme sukker når du tilsetter det som gir den fantastiske glansen på toppen når de er stekt.
Ta bollen av varmen. Tilsett egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt og bland forsiktig sammen. Ikke miks eggene for mye, da blir det kake i stedet for brownies!
Jeg kjøpte tre Daim-sjokolader og finmalte dem i en kjøkkenmaskin.
Rør inn mel- og kakaoblandingen. Rør alt godt sammen.
Tilsett den knuste Daim-sjokoladen.
Fordel røren i en form på ca 18 x 26 cm.
Stekes i 30 minutter på 180 ˚C. Det er viktig at du ikke steker den lenger enn 30 minutter.
Avkjøles helt, sett den så i fryseren i cirka 30-45 minutter.
Da er kaken litt fastere og lettere å skjære i perfekte biter.
Dette er min favorittoppskrift på brownies, men ikke heng deg opp bruken av Daim-sjokoladen, disse smaker like godt uten.
Du kan variere med valnøtter, pecannøtter og lignende!
Jeg håper dere ble fristet.
Ønsker dere en fin dag videre, ta vare på hverandre.
Avslutter dette blogginnlegget med et sitat fra en dame som inspirer meg aller mest, fantastiske Oprah Winfrey!
Varme klemmer fra meg til deg.