Manuelas favorittbrownies

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

passionforbaking

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

God kveld alle sammen. Håper dere har en nydelig dag.

Det beste jeg vet er å bli møtt med familiemedlemmer som er fornøyde og glade etter å ha smakt på noen av mine bakverk.

Denne nydelige browniesen er en av de beste kakene mine barn vet om, og jeg må innrømme at den også er en av mine favoritter.

E95A3468

Jeg prøver å være flink resten av uken å ikke spise mer enn en liten bit av det jeg baker, bare for å smaksteste, men i dag så koste jeg meg med en hel bit av disse deilige browniesene.

E95A6996

Den perfekte browniesen for meg er fudgy, har en fin glans på toppen og er god i smak. I dag deler jeg min favorittoppskrift på brownies med dere.

Er du glad i brownies så kommer du til å elske disse!

browniesbypassionforbaking

Manuelas Favourite Brownies:

  • 160 g hvetemel
  • 350 g mørk sjokolade
  • 5 ss mørk kakao
  • 230 g smør
  • 350 g lyst brunt sukker
  • 4 store egg
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 stk Daim-sjokolader, finmalt (kan utelates)

Ha sjokolade og smør i en bolle. Sett bollen over kokende varmt vann. Rør konstant til alt er smeltet.

E95A6767

Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.

Tilsett brunt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.

Det er denne prosessen med å varme sukker når du tilsetter det som gir den fantastiske glansen på toppen når de er stekt.

E95A6770

Ta bollen av varmen. Tilsett egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt og bland forsiktig sammen. Ikke miks eggene for mye, da blir det kake i stedet for brownies!

E95A6773

Jeg kjøpte tre Daim-sjokolader og finmalte dem i en kjøkkenmaskin.

Rør inn mel- og kakaoblandingen. Rør alt godt sammen.

E95A6775

Tilsett den knuste Daim-sjokoladen.

E95A6780

Fordel røren i en form på ca 18 x 26 cm.

Stekes i 30 minutter på 180 ˚C. Det er viktig at du ikke steker den lenger enn 30 minutter.

E95A6784

Avkjøles helt, sett den så i fryseren i cirka 30-45 minutter.

E95A6809

Da er kaken litt fastere og lettere å skjære i perfekte biter.

E95A6885

E95A6929

Dette er min favorittoppskrift på brownies, men ikke heng deg opp bruken av Daim-sjokoladen, disse smaker like godt uten.

Du kan variere med valnøtter, pecannøtter og lignende!

E95A6909

Jeg håper dere ble fristet.

Ønsker dere en fin dag videre, ta vare på hverandre.

E95A6992

Avslutter dette blogginnlegget med et sitat fra en dame som inspirer meg aller mest, fantastiske Oprah Winfrey!

Varme klemmer fra meg til deg.

E95A6921

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade