Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Sukkerbrød
6 egg
240 g sukker
1 1/2 ss vann
1 ts vanilla bean paste (kan sløyfes)
240 g mel
80 g potetmel
Fyll
Enkel Vaniljekrem (grunnoppskrift)
Bringebærsylte
Ferske bringebær
Banan
Topping
Hvit marsipan
Rosa marsipan for rosa sløyfen
Perler som pynt
Fremgangsmåte
Sett oven på 170 grader, ta fram en lite langpanne, (cirka 1/2 størrelse av en vanlig ovn-plate) og dekk den med bakepapir.
Sikt sammen mel og potetmel og sett til side så lenge.
Pisk egg og sukker i cirka 10 minutter til massen er luftig og fin. Skru mikseren ned til laveste hastighet og tilsett vann og eventuelt Vanilla Bean Paste. La mikseren gå i 5 minutter til.
Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men løft melet veldig forsiktig inn med slikkepott. Hell røren i en lite langpanne og fordel det godt slik at overflaten blir helt rett. Stek den i 25- 30 minutter på 170 grader, eller til den er gyllen i fargen.
Hev kaken ut på en rist og fjern bakepapiret.
Bruk en skarp kniv og fjern det brune på toppen.
Slik at du ender opp med dette:
Del i tre like deler med en skap kniv.
Fin fram det du vil fylle kaken med, jeg brukte dette som fyll.
Vaniljekrem
Enkel vaniljekrem (grunnoppskrift)
Bringebærsylte
Ferske bringebær
Banan
Jeg lager først oppskriften til enkel vaniljekrem, og blander det med halvparten av vaniljekremen.
Bre først et godt lag med bringebærsyltetøy utover.
Legger på krem blandet med vaniljekrem.
Legg på neste lag.
Bringebærsyltetøy igjen.
Banan og bringebær.
Så krem igjen, litt mer på det andre laget.
Bre kremen over hele kaken, men også litt ned på siden, slik at det dekker rundt.
Legg det siste laget på.
Form den etter kaken slik at den også blir litt buet på siden.
Ta et tynt lag krem rundt hele kaken.
Rull ut hvit marsipan, den trenger bare å dekke toppen og begge langesidene.
Legg den forsiktig på.
Form den slik at den sitter fast på kremen og kaken.
Sikt over litt melis.
Lag rosa marsipansløyfe
Lag marsipanstrimler og bøy dem hver ende over den andre. En lite perle i midten av hver sløyfe for en fin touch.
Skjær den i 5 eller 6 biter.
Så godt!
Så er det bare å nyte denne fantastiske kaken.
Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg,
Love Manuela xo