Dette blogginnlegget er skrevet av Fredrik Solbakk Andersen fra Letsbake.no.









Hei!
Jeg har lenge lett etter den perfekte brownieoppskriften, og endelig har jeg funnet den. Jeg har prøvd utrolig mange oppskrifter, med forskjellige metoder og fremgangsmåter, forskjellige sjokoladetyper og forskjellig temperatur under steking. Under disse mange forsøkene har jeg funnet ut en del triks som gjør at brownien blir myk, fydgy og får en fantastisk sjokoladesmak.
En av tingene jeg har funnet ut, som nok ikke kommer som noen stor overraskelse er at mye sjokolade er nøkkelen til en god brownie. I tillegg tilsetter jeg sjokoladen i tre omganger, og at å bruke tre forskjellige sjokolader gir den aller beste smaken. Jeg bruker tilsammen 400 gram sjokolade, hvor halvparten er melkesjokolade, i tillegg bruker jeg 100 gram 70% kakao sjokolade og 100 gram dronningsjokolade.
En annen ting som er viktig med denne oppskriften er at du ikke rører mer enn nødvendig, hvis du rører for mye vil strukturen i brownien få mer kakekonsistens, og den vil ikke bli like myk og fudgy som den skal være. Bruk også bakekakao av bedre kvalitet, du får det virkelig igjen på smaken.
Se også disse deilige browniesoppskriftene: