Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei, kjære lesere!
Er du glad i terte vil du elske disse mini-tertene med herlig mandelmasse inni.
Jeg har toppet disse mini-tertene med en herlig noblesse, som er sjokolade med supersmå kornflak i seg. Når du legger det på toppen rett etter steking så smelter det, og det er så godt.
Husk å sette dem i kjøleskapet natten over, da mandelmasse ikke blir helt gjennomstekt.
Mini-terte med mandelfyll
Søt deig
250 g mel
125 g usaltet smør, romtemperert
100 g melis
1 ts vaniljesukker
1 egg
Mandelfyll
225 g mandler
200 g sukker
1 ss smeltet smør
1 egg
1 eggeplomme
60 ml kremfløte
1 ts vanilla bean paste
Glasur
Melis
Sitronjuice
Pynt
Noblesse (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Søt deig
Del smøret i terninger, ha det i kjøkkenmaskinen og rør med k-kroken til det får en kremet konsistens.
Tilsett egget og rør til det er blandet med smøret.
Tilsett hvetemel, melis og vaniljesukker og rør til det er godt blandet med de øvrige ingrediensene.
Pakk deigen inn i plastfolie og avkjøl i kjøleskap i minst 1 time før bruk.
Mandelfyll
Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin sammen med sukkeret til det er helt fint.
Smelt smøret og bland det inn.
Ha i eggeplomme, egg, fløte og bland det godt inn.
Ta deigen ut av kjøleskapet.
Kjevle tertedeigen til en ca.to mm tykk leiv.
Bruk en cookie cutter og trykk ut runde sirkler (du kan evt. bruke et glass).
Legg deigen i muffinsformer slik at den dekker både bunn og kant.
Fyll formen ¾ del med mandelmassen,
Stek kaken på 170°C til den er gylden, det tar cirka 20 minutter.
Legg en noblesse på noen rett etter steking.
La kaken avkjøles i formen i romtemperatur.
Sett kaldt natten over.
Like før servering kan du dysse over litt glasur.