Hopp til hovedinnhold
Mokkabrownie uten sukker, mel eller melk

Mokkabrownie uten sukker, mel eller melk

Denne kaken er søtet med stevia istedenfor vanlig sukker. Røren er beregnet til en ildfast form.

Oppskrift av: Redaksjonen

Ingredienser

150 g

kokosolje

2 ts

Vaniljepulver

3 stk

egg

2 ss

Steviosa steviapulver

50 g

Valnøtter, grovhakket

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 170 °C.
Smelt sjokolade og kokosolje forsiktig i en kjele.
Ta kjelen av varmen, bland inn kaffe og vaniljepulver og avkjøl.
Pisk eggedosis av egg og Steviosa steviapulver.
Bland inn mandler, bakepulver og nøtter.
Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i røren og smak eventuelt til med litt mer Steviosa steviapulver eller Sukrinmelis hvis du vil ha den litt søtere.
Ha røren i en liten, smurt ildfast form, stek kaken på midterste rille i 15-20 minutter.
Avkjøl kaken godt i kjøleskap før servering og oppbevar eventuelle rester i kjøleskapet.
Serveringsforslag: Server gjerne mokkabrownie med friske bær og siktet Sukrinmelis.
Oppskriften er hentet fra bokenUten Melk. Frisk med lavkarbo av Dr. Sofie Hexeberg og Tine Berg-Hansen (2013)