Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Jeg har gledet meg så masse å dele oppskriften på denne mørke sjokoladeiskremen.
Iskremen er rik på smak og er den beste sjokoladeiskremen jeg noen sinne har laget. Det beste av alt er at den er superenkel å lage.
Når du lager iskremen anbefaler jeg at du bruker et kakaopulver av kvalitet. Når du lager sjokoladeiskrem og blander smeltet sjokolade i kald krem blir det ofte klumper av sjokoladebiter i iskremen.
Det jeg gjorde først var å lage en mørk sjokoladesirup og helte den så over mørk sjokolade. Når jeg blandet det med kremen ble det en fløyelsmyk sjokoladeiskrem.
Sjokoladesirup
125 g kakaopulver 100 %
160 ml varm kaffe
150 gram sukker
60 gram mørk sjokolade 55-70 %
Mørk sjokoladeiskrem
5 dl fløte, kald
175 gram søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)
1 ts vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt
¾ porsjon av sjokoladesirup
Fremgangsmåte sjokoladesirup
Ha kakao, kaffe og sukker i en kjele.
Rør det sammen og varm det mens du rører i det hele tiden, helt til du ser at sukkeret er helt oppløst.
Når det begynner å boble tar du det av varmen og heller sirup over sjokoladen.
Med en visp rør godt i det slik at den er helt klumpefri.
Avkjøl helt, og rør i kremen fra tid til annen.
Fremgangsmåte mørk sjokoladeiskrem
Pisk fløten luftig.
Bland i vanilje og søt kondensert melk og rør alt godt sammen.
Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem.
Tilsett sjokoladesirup og bland det godt sammen.
Ha kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og sett i fryseren i minst 5 timer, men helst over natten.
Scoop, server og kos deg!