Saftig sjokoladekake

 

Foto: Clotilde Dusoulier
Foto: Clotilde Dusoulier

Jeg er ikke umiddelbart tiltrukket av lyse sjokoladekaker. Selv har jeg mer sansen for tette, fudgy, smelte-i-munnen-kaker. Likevel er det ved noen anledninger at slike kaker passer utmerket.

For noen måneder siden, ble jeg kontaktet av en jente som heter Camille, student ved design- og arkitekturskolen Camondo i Paris. Hun jobbet på eksamensfilmprosjekt sitt, hvor hun hadde designet en ny type matboks for tre personer – slik at du kunne dele med venner eller kolleger.

Hun designet boksen med praktiske ideer og en smart stabling av småbokser-i-boksen, men poenget var, tross alt, å servere mat. Og det er her hun ba om min hjelp: Kunne jeg lage seks menyer til å fylle containere – grønn, gul, rosa, oransje, hvit og svart?

Jeg gikk ivrig med på å hjelpe, og satte i gang. Utfordringen var å lage et sett med menyer som ga kulinariske mening, og likevel følge fargereglene (jeg lagde en «ingen kunstig farger»-regel), samt boksstrukturen i matboksen: Den hadde nemlig et visst antall småbokser i ulike former, alle tilpasset hverandre, og som skulle pakkes ut, fra topp til bunn, ettersom måltidet skred fram.

I løpet av de siste to månedene før prosjektet skulle presenteres jobbet jeg og Camille med å lage disse menyene, så hun kunne ta bilder for hennes prosjektpresentasjon: Noen retter gjorde hun på egen hånd fra oppskrifter jeg ga, noen elementer var kjøpt i butikken for å spare tid og noen retter gjorde vi sammen. Og blant de sistnevnte (får du hva-i all-verden-skal-skal-vi-med-med-denne-boksen-følelsen ennå? Helt ærlig?) var denne sjokoladekaken du ser her. Den var altså dessert i den svarte menyen.

Jeg ville ha en sjokoladekake som bli høy høyt nok til å fylle den kubiske dessertboksen på en vakker måte, og jeg ønsket å ha en mørk sjokoladeganache, for å gjøre den sort og blank.

Denne oppskriften passet perfekt, og var helt nydelig: Kakedelen er luftig og saftig, og den ganachen – vel, hva kan du forvente av en ganacheglasur, om ikke noe himmelsk?

Forresten, Camille valgte å servere nettopp denne kaken til jurymedlemmene, for å illustrere sitt poeng. Og poenget ble godt illustrert tydeligvis, for jeg er stolt og glad for å kunne meddele at hun uteksaminert, og med ære, ikke mindre. Toutes mes félicitations Camille!