Oreo-iskrem

oreo ice-cream

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei, skjønne lesere!

I dag vil jeg dele oppskriften på denne deilige oreo-iskremen. Den er helt himmelsk!

Jeg topper den med sjokoladesaus og kirsebær for å gjøre den ekstra herlig.

E95A3334

E95A9761

E95A9771

Oreo-iskrem

5 dl kald fløte

300 g kald søt kondensert melk

1 ss vanilla bean paste eller frøene fra 1/2 vaniljestang

200 g hakkede oreokjeks

Sjokoladesasus

1,2 dl fløte

100 g hakket mørk sjokolade, 53%

Fremgangsmåte oreo-iskrem

Sett boksen med fløte og søt kondensert melk i fryseren i 20 minutter før du begynner å lage iskremen.

Ha fløte, søt kondensert melk og vanilje i en mikserbolle, og pisk det hele luftig i ca. 4 minutter.

Ha i oreokjeks.

Hell blandingen i en iskremboks og sett den i fryseren.

Etter 4-5 timer har du en deilig oreo-iskrem.

Fremgangsmåte sjokoladesaus

Sett av ca. 0,2 dl fløte.

Kok opp resten av fløten (1 dl).

Trekk så kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.

Rør til sjokoladen er oppløst og godt blandet i fløten.

Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig med den varme sjokoladeglasuren.

Avkjøl og nyt det sammen med oreo-iskremen.

Jeg elsker å toppe iskremen med herlig sjokoladesaus. Bare fordi jeg elsker sjokolade… og jo mer, jo bedre.

E95A3270

E95A3294

E95A3314

Sett gjerne et kirsebær på toppen…

E95A3330

love_manuela_handwritten_pink5