Hei, skjønne lesere!
I dag vil jeg dele oppskriften på denne deilige oreo-iskremen. Den er helt himmelsk!
Jeg topper den med sjokoladesaus og kirsebær for å gjøre den ekstra herlig.
Oreo-iskrem
5 dl kald fløte
300 g kald søt kondensert melk
1 ss vanilla bean paste eller frøene fra 1/2 vaniljestang
200 g hakkede oreokjeks
Sjokoladesasus
1,2 dl fløte
100 g hakket mørk sjokolade, 53%
Fremgangsmåte oreo-iskrem
Sett boksen med fløte og søt kondensert melk i fryseren i 20 minutter før du begynner å lage iskremen.
Ha fløte, søt kondensert melk og vanilje i en mikserbolle, og pisk det hele luftig i ca. 4 minutter.
Ha i oreokjeks.
Hell blandingen i en iskremboks og sett den i fryseren.
Etter 4-5 timer har du en deilig oreo-iskrem.
Fremgangsmåte sjokoladesaus
Sett av ca. 0,2 dl fløte.
Kok opp resten av fløten (1 dl).
Trekk så kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.
Rør til sjokoladen er oppløst og godt blandet i fløten.
Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig med den varme sjokoladeglasuren.
Avkjøl og nyt det sammen med oreo-iskremen.
Jeg elsker å toppe iskremen med herlig sjokoladesaus. Bare fordi jeg elsker sjokolade… og jo mer, jo bedre.
Sett gjerne et kirsebær på toppen…