Oreokake i 11 lag (Oreo Icebox Cake)

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Dette er bare en sinnsykt kul kake!

Ikke noe annet å si om det, hehe.. Smile

I tillegg er kaken superlett å lage og består kun av Oreokjeks og pisket krem.

Imponer dine gjester med Oreokake i 11 lag!

Ingredienser:

100 stk Oreokjeks
9 dl kremfløte
5 ss sukker
1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:

Finn frem et kakefat og del Oreokjeksene fra hverandre etter hvert som du bygger opp kaken (hvert «kakelag» består således kun halve Oreokjeks).

Pisk 9 dl kremfløte sammen med sukker og vaniljeessens til stiv fløtekrem.

Legg en kjeks i midten og plasser 6 kjeks i en sirkel rundt kjeksen i midten (la kremsiden på kjeksene vende oppover). Lag så en tredje sirkel med halve kjeks rundt der igjen.

Smør på et lag krem (du må holde litt på kjeksene i starten for at de ikke skal skli på kakefatet, men etter hvert som kaken blir høyere, blir det lettere å holde kaken på plass). Legg så på et nytt lag med halve kjeks og dekk med krem. Gjenta til du har 10-11 lag med kjeks med krem imellom. Dekk også øverste kjekslaget med et lag pisket krem (slik at også kjeksene på toppen blir myke).

Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter pisker du 3 dl kremfløte med sukker og vaniljeekstrakt til luftig fløtekrem og fordeler over kaken så den blir helt dekket og hvit.

Og så er kaken klar for servering! Enjoy!!!

Tips:

100 stk Oreokjeks høres jo ekstremt mye ut, men husk at dette tross alt er det eneste kaken er laget av:-)

Jeg kjøpte 6 pk Oreokjeks med 16 stk kjeks i hver (som blir 96 kjeks).

Siden kaken inneholder mye pisket krem, smaker den best samme dag den er dekket med krem. Husk å oppbevare kaken i kjøleskapet helt frem til servering.