Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade

Denne ostekaken har sjokoladekjeks i bunnen og et kremete ostefyll som lages med både mørk sjokolade og melkesjokolade. Sjokoladeelskernes favoritt!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

175 g

kjeks med sjokolade, f eks Safari

60 g

smør

Fyll

50 g

sukker

Topping

kakaopulver til dryss

Slik gjør du det:

Dekk bunnen i kakeformen med bakepapir og pensle kantene med litt olje.
Knus kjeksen i en pose og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i bunnen av formen og trykk ned til en jevn kakebunn. La stå kaldt mens du lager ostekremen.
Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad, eller i mikrobølgeovn, avkjøl. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend inn smeltet og avkjølt sjokolade i kremen og rør til slutt inn Grand Marnier.
Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og glatt overflate. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer.
Når kaken er helt fast, ta den ut av formen, dryss med kakao og pynt med sitronmelisse.
Server kaken sammen med frukt og bær.