Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Divinity – Pikekyss i sjokoladeskål (oppskriften fra Paula Deen)
900 g sukker
315 ml flyttende glukose
200 ml kaldt vann
3 eggehviter
2 ts. vaniljeekstrakt
250 g hakkede pekannøtter
Pynt
Mørk sjokolade for dypping
Knust polkagris
Fremgangsmåte
Ha sukker, corn syrup og kaldt vann i en kjele, sett den på middels varme. Rør i det helt til sukkeret er oppløst. Denne delen er viktig, så ta den tiden du trenger.
Når sukker er helt oppløst, legg i et termometer og varm opp 120 C.
Hell i eggehviter i en miksebolle, og miks på middels hastighet til du får en stiv marengs.
Når sukkerlaken har nådd 120 C, helles den forsiktig over i miksebollen sammen med de piskede eggehvitene. Miks det i 5 minutter på høy hastighet.
Etter 5 minutter, tilsett vanilje og miks 5 minuter til.
Tilsett pekannøtter og rør godt om, men vær rask, da dette stivner superraskt.
Ta 2 spiseskjeer av røren og legg klatter på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Her gjelder det å være rask da dette stivner fort. La dette lufttørke i noen timer.
Dypp enden i smeltet mørk sjokolade, evt dryss det i polkagris-godteri, og nyt.
Det blir en god blanding av søte Divinity, sjokolade og deilig crunch av polkagriser…
Varme klemmer fra meg til deg