Divinity

Divinity

Deilig marengs dyppet i sjokolade og polkagris.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Divinity

900 g

sukker

315 ml

Flytende glukose

200 ml

Kaldt vann

3 stk

Eggehviter

2 ts

Vaniljeekstrakt

250 g

Hakkede pekannøtter

Pynt

1 stk

Mørk sjokolade

1 pk

Knust polkagris

Slik gjør du det:

Ha sukker, corn syrup og kaldt vann i en kjele, sett den på middels varme. Rør i det helt til sukkeret er oppløst. Denne delen er viktig, så ta den tiden du trenger.
Når sukker er helt oppløst, legg i et termometer og varm opp120 C.
Hell i eggehviter i en miksebolle, og miks på middels hastighet til du får en stiv marengs.
Når sukkerlakenhar nådd 120 C, helles den forsiktig over i miksebollen sammen med de piskede eggehvitene. Miks det i 5 minutter på høy hastighet.
Etter 5 minutter, tilsett vanilje og miks 5 minuter til.
Tilsett pekannøtter og rør godt om, men vær rask, da dette stivner superraskt.
Ta 2 spiseskjeerav røren og legg klatter på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Her gjelder det å være rask da dette stivner fort. La dette lufttørke i noen timer.
Dypp enden i smeltet mørk sjokolade, evt dryss det i polkagris-godteri, og nyt.