Marengs i sjokolade med polkagriser

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Divinity – Pikekyss i sjokoladeskål (oppskriften fra Paula Deen)

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

900 g sukker

315 ml flyttende glukose

200 ml kaldt vann

3 eggehviter

2 ts. vaniljeekstrakt

250 g hakkede pekannøtter

Pynt

Mørk sjokolade for dypping

Knust polkagris

Fremgangsmåte

Ha sukker, corn syrup og kaldt vann i en kjele, sett den på middels varme. Rør i det helt til sukkeret er oppløst. Denne delen er viktig, så ta den tiden du trenger.

Når sukker er helt oppløst, legg i et termometer og varm opp 120 C.

Hell i eggehviter i en miksebolle, og miks på middels hastighet til du får en stiv marengs.

Når sukkerlaken har nådd 120 C, helles den forsiktig over i miksebollen sammen med de piskede eggehvitene. Miks det i 5 minutter på høy hastighet.

Etter 5 minutter, tilsett vanilje og miks 5 minuter til.

Tilsett pekannøtter og rør godt om, men vær rask, da dette stivner superraskt.

Ta 2 spiseskjeer av røren og legg klatter på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Her gjelder det å være rask da dette stivner fort. La dette lufttørke i noen timer.

Dypp enden i smeltet mørk sjokolade, evt dryss det i polkagris-godteri, og nyt.

divinity

Det blir en god blanding av søte Divinity, sjokolade og deilig crunch av polkagriser…

Varme klemmer fra meg til deg


Kommentarer

Annonse:

Sjokolade Smått og godt