
Risboller er spesielt populært i julen, men personlig synes jeg de frister like mye hele året. Selv om risboller antakelig ikke tilhørte de originale syv sortene, blir sjokoladetrukne risboller mer og mer populære.
Oppskriften på risboller finner du nedenfor. I den oppskriften er det litt kaffe. Det kan selvsagt droppes hvis barna ikke liker det.
Dersom du vil eksperimentere litt med oppskriften kan risbollene få en voksen tøtsj med hjelp av en skvett rom, cognac eller whisky. Det setter er fin spiss på risbollene.
På samme måte som delfiakake lages risboller med Delfiafett. Det fåes kjøpt i de fleste matbutikker og har veldig lang holdbarhet.
Husk at når du kjøper kokesjokolade er det stor forskjell på sukkerinnholdet. For å være sikker på at risbollene dine blir passe søte (etter din smak) må du bare prøve deg fram.
Oppskriften finner du nedenfor.
Print ut og kos deg!