Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, fine lesere ♥
Dagens fristelser er en saftig sjokoladekake som er drysset med vaniljesirup og toppet med en glansfull og deilig sjokoladeglasur. Kaken er magisk god.
Saftig sjokoladekake
150 g smør
100 ml espresso
75 gram brunt sukker
200 gram sukker
160 gram hvetemel
20 gram kakao
1 ts vanilla bean paste, valgfri
2 egg
75 gram rømme
1 ts natron
Vaniljesirup (valgfritt)
1 dl vann
100 gram sukker
1 ts vanilje
Sjokoladeglasur
150 ml fløte
20 gram usaltet smør
180 gram mørk sjokolade, 53 % hakket
Fremgangsmåte kake
Smelt smør, tilsett brunt sukker, sukker og espresso.
Trekk kjelen fra varmen og rør til sukkeret er oppløst.
Tilsett hakket sjokolade, og rør til den er smeltet og godt blandet med resten av ingrediensene.
Sikt hvetemel (for glutenfri variant sikt i mandelmel, rismel og maisenna), kakao og vanilje i en bolle, og rør i smør- og sjokoladeblandingen.
Pisk egg og rømme i en annen bolle, bland inn natron.
Rør denne blandingen forsiktig sammen med den andre.
Smør innsiden av en springform (20 cm) med smør, dekk bunnen med bakepapir.
Hell i røren og sett kaken i forvarmet ovn på 160 grader.
Stek kaken i ca. 60 minuter.
Fremgangsmåte vaniljesirup
Ha vann og sukker i en liten kasserolle og kok til sukkeret er oppløst.
Tilsett vanilje.
Sett den avkjølte kaken over på en rist og dynk den godt med sirup.
La sirupen trekke inn i kaken for du glaserer den.
Sjokoladeglassur
Hakk sjokolade i små biter.
Kok opp fløte og ta kjelen fra varmen.
Bland i sjokoladen og rør til den er smeltet.
Tilsett smøret og rør til glasuren er blank. Er blandingen for tykk, sprer du med litt kald fløte.
Ta springformen av kaken og fjern bakepapiret.
Hell glasuren og fordel den over hele kaken.
Kaken er klar til servering når glasuren er stivnet.
Kaken smaker utmerket etter et par dager i kjøleskapet, men det er viktig å la den stå i romtemperatur en god stund før servering.
Håper det smaker!
Ha en toppen dag videre, love Manuela.