Saftig sjokoladekake i langpanne

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

PicMonkey Collage

Hei alle sammen.

Denne herlige sjokoladekaken i langpanne er både fantastisk god og rask å lage. Du vil kanskje stusse over at det skal være majones i kaken, men jeg lover – det blir godt! Majonesen sørger for at kaken holder seg supersaftig. Og majones er jo i bunn og grunn bare egg, olje, litt syre og litt salt.

E95A1384

Jeg bruker en form som er ca. 23 x 33 cm.

Jeg sprayer den lett med matfett.

Jeg dekker den med bakepapir og ser til at det fester seg godt til selve kakebrettet.

Bruker du en større langpanne blir kaken lavere.

Sjokoladekake i langpanne

  • 300 g hvetemel
  • 90 g kakao av god kvalitet
  • 1 ½ ts natron
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 3 store egg
  • 350 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 250 g majones (ikke lettvarianten)
  • 3 dl lunkent vann (ev. sterk kaffe)

Forvarm ovnen til 180 C.

Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side så lenge.

E95A1148

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en miksebolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.

E95A1121

Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godt blandet inn.

E95A1170

Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen med vannet eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Mix det i maks. 30 sekunder.

E95A1202

 

Hell røren over i langpannen og stek kaken på midterste rille i ca. 25 minutter.
Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Hvis det henger våt røre på pinnen når du tar den ut, trenger kaken noen minutter til i ovnen.

E95A1246

Avkjøl kaken helt før du har på ganache og ev. pynt.

Sjokoladeganache

  • 300 g hakket, mørk sjokolade av god kvalitet (70 % kakaoinnhold) eller melkesjokolade
  • 3 dl kremfløte

Lag sjokoladeganache. Ha hakket sjokolade i en bolle.

Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen i tre omganger. Hver gang du heller fløte over sjokoladen, rører du godt.

La blandingen stå til den har blitt fastere.

Hvis du har tid kan du røre den opp igjen med en stavmikser rett før bruk, da kommer smaken enda bedre fram.

Bre ganachen utover den avkjølte kaken.

E95A1311

Pynt med strøssel, kokosmasse eller annen pynt på toppen.

Perfekt til bursdagsselskap eller en hvilken som helst annen anleding.

E95A1347

 

Håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til deg.

 

Logo-Manuela-2