Dette er sjokoladekaken alle vil elske. Ønsker du å ha den litt bløt inni, kan du ta den ut av ovnen litt før.
1 porsjon gir 15 stk.
Pssst!
Liker du denne kaken, vil du også elske denne: https://www.bakelyst.no/oppskrift/sjokolade/dumle-sjokoladekake/
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret i en kjele og ha det i eggedosisen sammen med hvetemel, bakepulver, kakao og melk. Bland alt godt sammen.
Hell kakerøren i en bakepapir- kledd langpanne, 30x40 cm. Stekes i ovnen på nederste rille på 180 grader i 30–40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca. 10–15 minutter.
TIPS!
Slik kan du sjekke om karamellen er kokt passe lenge: Ved slutten av koketiden tar du en liten dråpe karamell i et glass kaldt vann. Dersom karamellen synker til bunns og du kan ta den opp og rulle den til en liten, myk kule, er den klar. Karamellen blir tykkere når den er kald og må avkjøles nokså mye før den er tykk nok til at du kan ha den på kaken.
Ha i sjokoladebiter og det resterende smøret i karamellsausen, og la sausen kjøles ned.
Del kaken i biter og server den med deilig sjokoladekaramellsaus og friske bringebær. Pynt gjerne med et mynteblad på toppen.
ingredienser
Directions
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret i en kjele og ha det i eggedosisen sammen med hvetemel, bakepulver, kakao og melk. Bland alt godt sammen.
Hell kakerøren i en bakepapir- kledd langpanne, 30x40 cm. Stekes i ovnen på nederste rille på 180 grader i 30–40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca. 10–15 minutter.
TIPS!
Slik kan du sjekke om karamellen er kokt passe lenge: Ved slutten av koketiden tar du en liten dråpe karamell i et glass kaldt vann. Dersom karamellen synker til bunns og du kan ta den opp og rulle den til en liten, myk kule, er den klar. Karamellen blir tykkere når den er kald og må avkjøles nokså mye før den er tykk nok til at du kan ha den på kaken.
Ha i sjokoladebiter og det resterende smøret i karamellsausen, og la sausen kjøles ned.
Del kaken i biter og server den med deilig sjokoladekaramellsaus og friske bringebær. Pynt gjerne med et mynteblad på toppen.