Sarah Bernard i langpanne

Dette blogginnlegget er skrevet av Nina Gholami fra Ninasbaking.blogg.no.

Foto: Nina Ghomali/ninasbaking.blogg.no
Foto: Nina Ghomali/ninasbaking.blogg.no
Foto: Nina Ghomali/ninasbaking.blogg.no
Foto: Nina Ghomali/ninasbaking.blogg.no

Du har kanskje kjøpt Sarah Bernard i butikken, men har du noen gang laget egen Sarah Bernard? Vel, det bør du!

Disse utrolig populære småkakene smaker himmelsk av mandelbunn, smørkrem og sjokoladetrekk. Tenk at småkaker kan smake så godt! Siden jeg ikke hadde godt med tid idag, lagde jeg Sarah Bernard i langpanne, og det smaker like godt som den andre varianten (små enkeltvise kremtopper.)

Disse kakene er utrolig gode med en kopp melk eller en varm kopp med kaffe. Jeg må vel skuffe dere over at disse ikke er verdens sunneste ting, men man kan vel unne seg noe godt en gang iblant. Det går selvfølgelig an å bytte ut sukkeret og melis med kokossukker eller stevia og stevia-melis. Da er du sikker på at kakene er litt sunnere. Her hjemme er jeg helt tom for stevia, så da var det bare å hilse på sukkeret.

Jeg tror neppe noen greier å spise flere kakebiter av denne slag, den er nemlig veldig mektig. Jeg tror også at mektigheten gjør at den er så uimotståelig. Jeg har en mor som elsker mandelbunn, og jeg elsker det faktisk selv. Jeg velger alltid mandler fremfor andre ingredienser. Disse kakene er derfor en av husets favoritter, og det kan lett sies at den ofte blir etterspurt.

Du kan forresten fint fryse disse kakene ned, og de tiner ganske lett. De fleste kaker som inneholder mandler kan faktisk fryses ned. Et tips jeg har nevnt tidligere, er å alltid la mandelbunn avkjøle i selve kakeformen til den er kald, slik vil du unngå at kaken faller sammen. I denne oppskriften er det viktig å bruke egg som har størrelse L, hvis du har noe mindre, må du kanskje doble eggene. Det er også viktig at du ikke får noe av eggeplommen i eggehviten, hvis du får noe i eggehviten, vil den ikke stivpiskes.