Sarah Bernhardt i langpanne

E95A4349

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Mandelbunn

400 g mandler

450 g melis

3 ts bakepulver

6 eggehviter

1 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur

200 g mørk sjokolade i biter

1-2 ss smør eller kokosfett

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C.

Finhakk mandler i en blender sammen med bakepulver.

E95A3795

Pisk eggehvitene stive, tilsett vaniljesukker og melis litt og litt og pisk videre til du har en tykk marengs.

krem

E95A3593

Legg bakepapir i en langpanne, den jeg bruker er 30 x 40 cm.

Bland mandler inn i marengsrøren og fordel det i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C  i 30 minutter.

Avkjøl kakebunnen helt, før du dekker den med fyllet.

E95A3799

Sjokoladekrem

115 g sukker

30 g vann

75 g kremfløte

225 g hakket mørk sjokolade (70%) eller sjokoladeknapper

200 g usaltet smør, i terninger

1 ts kaffeekstrakt eller 1 ss sterk kald kaffe

Fremgangsmåte sjokoladekrem

Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme og rør til du ser at sukkeret er oppløst.

Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det. Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.

E95A6681

Tilsett kremfløte, men vær forsiktig, det kan boble og bruse opp når du heller i fløten.

Sett det tilbake på komfyren og se til at alt blandes godt sammen.

E95A6689

Hell det over hakket sjokolade (eller sjokoladeknapper) med én gang.

Sett mikseren i gang på lavest mulig hastighet slik at sjokolade og karamell blandes godt sammen.

E95A3258

Når sjokolade- og karamellblandingen er avkjølt tilsettes smør i terninger og evt. kaffeekstrakt.

Miks til det er fluffy.

E95A3525

Bre fyllet over mandelbunnen og sett kaken kaldt i minst 3 timer, eller over natten for en enda bedre smak.

Smelt sjokolade sammen med smør eller kokosfett, og bre det over kaken.

Sett kaken kaldt og ta den ut av kjøleskapet like før servering.

Jeg dekorerte toppen med mandelgodteri som er dekket med «gull», og noen biter dekorerte jeg med 24 karat gullblader.

Gulldekoren er bare hvis du vil lage noe litt ekstra eksklusivt, det har selvsagt ingen ting å si for den fantastiske smaken om du utelater den.

E95A4349

Ta kaken ut av formen og skjær i passende biter.

- Sarah Bernhardt4

En annen variant er den med gullmandel.

Håper dere ble fristet.

God klem til dere alle, og en riktig god helg.

- Sarah Bernhardt1