Seige, glutenfrie sjokoladekjeks

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Disse kjeksene er seige på innsiden og harde på utsiden, med små biter av sjokolade i seg som gir en fantastisk god smak. I tillegg er kjeksene glutenfrie.

Glutenfrie, seige sjokoladekjeks (15-18 kjeks)

200 g malte mandler

85 g sukker

120 g flytende glukose eller hvit sirup

50 g (½ dl) eggehviter

1/2 ts bakepulver

35 g kakao

1/2 ts salt

35 g mørk sjokolade , hakket

1 ts vaniljesukker eller vanilla bean baste eller (kan sløyes)

Pynt

100 g mørk sjokolade

Knuste polkagriser

Slik gjør du

Mal mandler i en kvern eller matprosessor.

Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, kakao, salt, hakket sjokolade og vanilje.

Rør raskt sammen til du får en jevn mandeldeig med en slikkepot eller skje.

Fordel deigen i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir. Jeg bruker ca. en stor iskremskje til dette, da blir det to kjeks av hver iskremskje.

Trykk kjeksen flat med hånden din. Dette er klissete.

Stek kjeksene midt i oven ved 160 grader varmluft i 15 minutter.

Avkjøl kakene på platen.

Disse kjeksene er supre å fryse ned (bruk en plastpose til dette).

Fremgangsmåte pynt

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).

Dypp halvparten av kjeksene i den smeltede sjokoladen.

Legg kjeksene på brettet med bakepapiret.

Når sjokoladen begynner å bli stiv, drysser du knuste polkagriser over.

Håper det faller i smak.