Silkemyk sjokoladekake

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Dagens kake er en silkemyk fristelse som du må holde alle unna inntil den har stått kjølig en hel natt, og deretter stå så lenge fremme at den igjen er romtemperert. Det er først da den virkelige magien oppstår.

Denne kaken er helt magisk, og kan pyntes med små, søte egg for eksempel.

Håper du blir fristet!

Steg for steg:

Silkemyk sjokoladekake

Ingredienser

300 g mørk sjokolade

235 g usaltet smør

75 g sukker

3 egg

50 g mascarpone

1 ss revet sitronskall eller appelsinskall

Sjokoladeglasur

1,2 dl fløte

100 g mørk sjokolade

Pynt

Minipåskeegg

Fremgangsmåte

Hakk sjokolade, smelt smøret på svak varme.

Tilsett sjokolade i smøret og la det smelte.

Rør sammen egg og sukker til det er godt blandet.

Bland smør-og sjokoladeblandingen sammen med egg-og sukkerblandingen.

Riv sitronskall og ha i.

Ha mascarpone i en bolle, hell noe av sjokoladedeigen over og rør det godt sammen.

Bland sammen med resten av deigen.

Dekk bunnen av en firkantet form med bakepapir, fordel utover.

Stek kaken i forvarmet ovn på 150 grader i cirka 20 minutter.

La kaken avkjøle i formen over natten.

Glasur

Kok opp 1 dl av fløten, og sett resten (0,2 dl) til siden.

Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladebitene.

Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet inn i fløten.

Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig sammen med den varme sjokoladeglasuren.

Hell glasuren over kaken og fordel den jevnt over.

Del kaken i små stykker med en varm kniv (mens kaken er kald), men la kakestykkene blir romtempererte for de serveres, gjerne med friske bringebær og lettpisket fløtekrem til.