Sjokolade- og bjørnebærmuffins

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Av og til har man bare lyst på en liten bit kake, og da er minimuffins helt perfekte!

Det finnes både muffinsformer og muffinsbrett i ministørrelse i butikker som selger kakeutstyr.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

I grunnen kan hvilken som helst muffinsoppskrift brukes til å lage minimuffins, men hvis du ikke reduserer oppskriften får du nokså mange.

Her er oppskrift på en fin, liten porsjon som gir 12-15 minimuffins.

Ingredienser:

Minimuffins:
1 stort egg
1 dl sukker
50 g smør
2 ss melk
0,75 dl hvetemel
0,5 dl kakao

Glasur:
0,5 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Fyll og pynt:
ca. 20-25 bjørnebær

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Bland i alle ingrediensene og rør deigen raskt sammen.

Sett minicupcake papirformer i mini-muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to teskjeer til formene er ca 2/3 fulle.

Trykk 1/2 bjørnebær forsiktig ned i deigen på hver cupcake (det holder med 1/3 bjørnebær hvis bærene er veldig store).

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til sjokoladekremen varmes først fløten til kokepunktet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten over svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur.

Fordel litt sjokoladekrem på hver minimuffins. og pynt med et bjørnebær på hver.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Tips:

Det er viktig å ikke fylle papirformene for fulle, ellers bare renner deigen utover under stekingen. Papirformer og muffinsbrett beregnet på minimuffins finnes både i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Jeg anbefaler deg absolutt å bruke muffinsbrett så muffinsene holder fasongen under stekingen.

Bruk helst søte, ferske bjørnebær! Frosne bjørnebær kan brukes til nød, men la de tine først og renne av seg. Resultatet blir aller best med ferske bær.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no