Croissant fylt med sjokolade og marshmallows

FOTO: Erik Hannemann

FOTO: Erik Hannemann

Fra jeg så denne sjokoladebomba første gang til jeg lagde den tok det bare noen timer. Den er så overdådig og mektig at det er rent tullete.

En del av meg er en fråtser. En som aldri tenker på kalorier og annet som gjør livet fattig og stusselig. Men, en annen del av meg holder tilbake. Det betyr at jeg ikke er noen uhemmet fråtser som kaster seg over all verdens søtsaker med grådig vellyst.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Men, når avisene og myndigheter blir for ivrige etter å fortelle hva vi skal spise, eller snarere hva vi IKKE skal spise, da kommer motreaksjonen.

Dette fantasifostret dukket opp fra den andre siden. Du vet, den siden som har trange kår om dagen. Jeg snakker om den dekadente siden, den som handler om livsglede og nytelse. Opp fra skyggenes dal lar jeg den nå stige til noen offentlige lysglimt: Sjokoladecroissant med marshmallows.

Ingen blir overrasket når de hører at denne kommer fra Amerika. Fra før har vi den fantastiske cronut – altså en blanding av croissant og doughnut. Du tar croisssantdeig, former den til en smultring og friterer den som om det var en smultring. Og vi har baissant – en mutasjon hvor bagel og croissant blir ett. Broissant er en tredje hvor croissanten og briochen kommer sammen.

Oppfinnsomheten er til å ta og føle på – bokstavelig talt.

I Frankrike har de for lengst funnet opp pain au chocolat. I et annet univers kunne vi kalt dette croissant med sjokolade, men det ville være helligbrøde i et fransk bakeri. Det er samme deig, men ikke samme form. Det avgjør saken.

Oppfinnerne av dette bakverket har lagt til marshmallows. Og det gjør dette fabeldyret så søtt at det knitrer i tennene. Og sånn skal det være.

Innimellom.

Oppskriften finner du nedenfor. Vi tar utgangspunkt i at du kjøper butterdeigen, men du kan selvsagt også lage den selv.

Tin en butterdeigsplate og kjevle den litt større. Ha på en spiseskje nutella og noen mini-marsmellows. Brett butterdeigen rund fyllet og legg den med skjøten ned. Pensle med eggeplomme.

Stek i oven på 220 grader til den er gyllen, omtrent 12 minutter. Avkjøl litt før servering.

Kommentarer

Annonse:

Sjokolade Smått og godt