Sjokolade- og jordbærmoussekake

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Bruk søte, norske jordbærene til å lage en skikkelig god jordbærkake!  Heart

Det fine med denne kaken er imidlertid at den også kan lages med frosne jordbær, så den kan nytes hele året.

Den lekre, luftige jordbærmoussen kombineres her med en tynn, myk sjokoladekakebunn.

Jordbær og sjokolade er jo som kjent en super kombinasjon!

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
2 egg
50 g sukker
50 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ss kakao

Jordbærmousse:
700 g friske eller frosne jordbær
2 pk jordbærgelépulver
5 dl kremfløte

Pynt:
melkesjokoladehjerter

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt melet med bakepulver og kakao. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter (se tips). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kakebunnen tilbake i formen.


Jordbærmousse:

Ha jordbærene i en kjele. Bruker du frosne jordbær, tines de først. Bruker du friske jordbær, moses de lett. Varm opp jordbærmosen og la den småkoke i noen minutter så væsken koker bort noe (se tips). Ta kjelen av platen og tilsett jordbærgelépulveret. Rør til pulveret løser seg helt opp. Avkjøl blandingen så den er romtemperert (men fortsatt flytende).

Pisk imens kremfløten til tykk krem. Vend den avkjølte jordbærblandingen inn i kremen, litt om gangen. Visk godt med en stålvisp til slutt så alle kremklumper fjernes.

Ha jordbærmoussen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen kaldt i 5-6 timer eller over natten, så jordbærmoussen stivner.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Pynt med melkesjokoladehjerter, jordbær eller annen kakepynt du liker.

Tips:

Vær nøye med å ikke steke sjokoladekakebunnen for lenge. Den er nokså tynn og trenger derfor ikke særlig lang steketid.

La jordbærmosen småkoke så den ikke er altfor tyntflytende når du har oppi gelépulveret. Dette gjelder særlig hvis du bruker jordbær som har vært frosne. Viktig for at moussen skal bli stiv nok til at kaken holder fasongen.

Det er viktig at jordbærblandingen er helt avkjølt (men fortsatt flytende) før du blander i den piskede kremen ellers kommer kremen til å smelte og skille seg.

Kaken oppbevares i kjøleskapet frem til servering.