Sjokoladedrøm

Sjokoladedrøm

En drøm for sjokoladeelskere...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

175 g

Usaltet smør

200 g

sukker

2 stk

egg

200 g

hvetemel

0.5 ts

natron

2 ts

Vaniljeekstrakt

1.5 dl

rømme

Sjokoladekrem

300 g

melis

150 g

smør

250 g

kremost

1 stk

egg

Pynt

300 g

Mørk sjokolade

1 beger

Baileys til dynking

1 stk

Kvikklunsj

7 stk

Sjokolademakroner

7 stk

Sjokolademarengs

10 stk

Sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader og sørg for at egg og smør er romtempererte.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
Visp inn eggene og ha i resten av ingrediensene.Pisk til en glatt og jevn røre.
Fordel røren i en smurt springform og stek i 30-40 min, eller sjekk med en kakenål.
Avkjøl på rist.
Gjenta om du ønsker to tykke deler på langs.
Romtemperer smør og kremost før du lager sjokoladekremen og pisk med melis og egg til luftig krem.
Smelt sjokoladen over vannbad og ha i mens maskinen går.
Dynk bunnene godt med Baileys, legg et lag sjokoladekrem mellom kakelagene og dekk hele kaken med sjokoladekrem.
Smelt sjokoladen til pynt over vannbad, avkjøl noe og hell over kaken.
Dekorer toppen med masse sjokolade, makroner og knust marengs.