Sjokoladefondant

By på en liten dose sjokolademagi! For det er jo det som skjer når du tar den første biten og den varme sjokoladen renner ut.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid15 minutterSteketid7 minutterTotal tid22 minutter

4 porsjoner

 100 g mørk kokesjokolade
 100 g smør
 4 egg
 1 dl sukker
 1 dl hvetemel

1

Smelt smør og del sjokolade i småbiter.

2

Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2–3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.

3

Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre.

4

Sikt over mel og rør inn.

5

Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem ¾ fulle og sett dem på bakeplate.

6

Stekes på nederste rille ved 180° i ca. 7 min.

7

Avkjøl i formene et kvarters tid.

8

Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener.

9

Dryss melis over og pynt med friske bær. Server gjerne med vaniljesaus, is og forskjellige frukter eller bær. ramme:

GJØR KLAR PÅ FORHÅND:
10

Røren til fondanten kan du lage ferdig og helle i former i god tid før den skal tilberedes. Sett kjølig, men la den stå på kjøkkenbenken 30 min. før du setter den i ovnen. Alternativt må du beregne 2 min. ekstra steketid.

ingredienser

 100 g mørk kokesjokolade
 100 g smør
 4 egg
 1 dl sukker
 1 dl hvetemel

Directions

1

Smelt smør og del sjokolade i småbiter.

2

Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2–3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.

3

Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre.

4

Sikt over mel og rør inn.

5

Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem ¾ fulle og sett dem på bakeplate.

6

Stekes på nederste rille ved 180° i ca. 7 min.

7

Avkjøl i formene et kvarters tid.

8

Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener.

9

Dryss melis over og pynt med friske bær. Server gjerne med vaniljesaus, is og forskjellige frukter eller bær. ramme:

GJØR KLAR PÅ FORHÅND:
10

Røren til fondanten kan du lage ferdig og helle i former i god tid før den skal tilberedes. Sett kjølig, men la den stå på kjøkkenbenken 30 min. før du setter den i ovnen. Alternativt må du beregne 2 min. ekstra steketid.

Sjokoladefondant