Søt og salt sjokoladefudge-is

Søt og salt sjokoladefudge-is

Denne isen er helt fantastisk god!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

1 bokser

Søtet, kondensert melk (397 g)

1 bokser

Kremfløte (3,3 dl)

2 ss

Mørk bakekakao

2 ss

maizenna ( blandingen skilte seg etter kakaoen ble tilsatt, jeg overførte da blandingen til en stor kjele og tilsatte 2 ss maizenna som jeg pisket inn mens blandingen varmet opp i 2-3 minutter. Blandingen ble da tykk og uten korn.)

4 stk

peanutbutter cups, grovhakket

1 neve

håndfull pretzels (eller saltpinner)

Tykk karamellsaus (jeg brukte Hershey's Sundae Dream-sirupen)

Slik gjør du det:

Pisk sammen søt, kondensert melk og kremfløte i en stor bolle. Blandingen skal bli luftig og øke litt i volum.
Tilsett kakaopulver og maizenna, og miks inn.
Overfør blandingen til en tykkbunnet kjele og pisk kontinuerlig under oppvarming. Når blandingen nærmer seg kokepunktet vil den begynne å tykne. Da pisker du i ytterligere 2 minutter. 
Du vil ha en konsistens som vaniljekrem, men ikke så tykk at du sitter igjen med tradisjonell fudge.
Grovhakk pretzels, eller saltstenger, og rør inn i iskrembasen.
Fordél ett lag iskrembase i formen du skal fryse i.
Legg over et lag med karamellsaus, og strø over halvparten av de hakkede peanutbutter cup'ene
Fordél et lag til med iskrembase, og avslutt med et lag karamell, resten av peanutbutter cup'ene og ekstra pretzels.
Om du vil kan du nå ta en skje og røre litt rundt i formen for en swirly effekt.
Sett formen i fryseren over natten.