Sjokoladefudge

Sjokoladefudge. Foto: Erik Hannemann

Sjokoladefudge. Foto: Erik Hannemann

Fudge!

Når du tygger litt på ordet kan du nesten kjenne det myke og søte som klemmer seg kjærlighetsfult mot ganen din.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Dersom du tilhører den minoriteten av befolkningen som ikke har spist fudge er det dumt. For deg. (På den annen side: Da har du noe å glede deg til). Fudge er karamellenes konge. Den danker ut smørbukk og toffee uten vanskeligheter.

Fudge er enkelt å lage – på én betingelse: Du må ha steketermometer. Og det bør være digitalt.

En vellykket fudge er nemlig helt avhengig av riktige temperaturer. Ellers er det ingen heksekunst.

Det første man gjør er å ha fløte og sukker i en tykkbunnet stekepanne – sammen med steketermometeret. Nå skal dette først løses opp under oppvarming. Når sukkeret er løst opp varmes det videre opp uten omrøring til det blir 115 grader.

Da er det bare å trekke pannen av platen. Nå skal det synke i temperatur til omtrent 40-60 grader. Da har du i sjokoladen og smøret og rører godt rundt.

Nå gjenstår det verste: Helle det i en (helst firkantet) beholder, ca to cm i høyden – og vente til det stivner. Det er helt fint å sette den i kjøleskapet.

Oppskriften finner du nedenfor!

Lykke til!

Kommentarer

Annonse:

Sjokolade Smått og godt