Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Tenkte å friste dere med en god sjokoladekake som ikke inneholder noe mel, og en deilig Daim-iskrem til som er superenkel å lage uten ismaskin.
Her kommer oppskriften.
Sjokoladekake uten mel (inspirert av en oppskrift fra Martha Stewart)
200 g mørk sjokolade
45 g usaltet smør
6 store egg (skilt i eggehvite og plomme)
225 g sukker
1 ss vaniljeekstrakt
Evt 1 ts espresso kaffepulver
Sjokoladekake med hjemmelaget daim-iskrem
Fremgangsmåte
Begynn med å smelte sjokolade og smør sammen over et vannbad, og sett det til siden så lenge.
Pisk sammen eggeplommene med sukker og vanilje og tilsett eventuelt espressopulver.
Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og miks det videre i ett minutt til. Sett til side.
Pisk eggehvitene i en annen bolle.
Vend den piskende marengsen i sjokoladerøren i flere omganger.
Hell det i en form på 23 cm som du har dekket med bakepapir og sprayet.
Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 35-40 minutter.
Mens kaken står i ovnen lager du deilig Daim-iskrem.
Daim-iskrem
4 eggeplommer
2 egg
250 g melis
1 ts sterk kaffe
1 ts vaniljeekstrakt
5 dl pisket kremfløte
150-200 g Daim
Fremgangsmåte
Begynn med å finmale Daim-godteri.
Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Ha i Daim-godteri.
Vend det forsiktig inn.
Hell det i en boks som har et tett lokk.
Sett den i fryseren i minst 5 timer.
Når kaken er ferdig stekt, server kake med iskrem ved siden av.
Og deilig smeltet sjokolade… Oh la la
Håper dere ble fristet.
Ønsker dere alle en god helg, varme klemmer fra meg til deg.