Dronningen på kakebordet er utrolig saftig, og ganske mektig. Her er det lag på lag med mye bringebær som gjør kaken syrlig og er en fantastisk kombinasjon med sjokoladen.
Oppskriften gir 1 kake/2 kakeformer, 22 cm i diameter
Bringebærlag: Bland sukker, maisenna og vann i en kjele over middels varme og rør sammen. Varm til sukkeret begynner å smelte. Tilsett bringebær og kok til bringebærene begynner å bli myke. Fjern fra varmen når bringebærsaften har begynt å tykne, etter cirka 5 minutter. Hell blandingen i en bolle og sett i kjøleskap til den er avkjølt.
Kakebunn: Bland mel, sukker, kakao, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Sett til side. Bland melk, olje, vaniljeekstrakt og egg i en annen bolle.
Bland sammen det våte (ikke det varme vannet) med det tørre og visp sammen. Tilsett sakte det varme vannet og bland på lav hastighet til alt er godt blandet.
Del røren jevnt i to smurte kakeformer, ca. 22 cm i diameter.
Stek ved 175° i ca. 25 minutter.
Sjokoladekrem: Visp smøret til det er luftig og jevn. Smelt sjokoladen, avkjøl litt og tilsett i smøret. Bland til alt er godt blandet. Rør inn kakaopulver og
ca. halvparten av melisen. Fortsett med å vispe inn resten av melisen og juster med fløten til passe konsistens. Del kakebunnene i to. Fyll hvert lag med sjokoladekrem og bringebærblanding. Når alle lagene er på plass, dekker du kaken med sjokoladekremen.
Smeltet sjokolade: Hakk sjokolade, hell over varm fløte og la det avkjøles.
Pynt med smeltet sjokolade (sjokoladeganache) og friske bringebær.
ingredienser
Directions
Bringebærlag: Bland sukker, maisenna og vann i en kjele over middels varme og rør sammen. Varm til sukkeret begynner å smelte. Tilsett bringebær og kok til bringebærene begynner å bli myke. Fjern fra varmen når bringebærsaften har begynt å tykne, etter cirka 5 minutter. Hell blandingen i en bolle og sett i kjøleskap til den er avkjølt.
Kakebunn: Bland mel, sukker, kakao, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Sett til side. Bland melk, olje, vaniljeekstrakt og egg i en annen bolle.
Bland sammen det våte (ikke det varme vannet) med det tørre og visp sammen. Tilsett sakte det varme vannet og bland på lav hastighet til alt er godt blandet.
Del røren jevnt i to smurte kakeformer, ca. 22 cm i diameter.
Stek ved 175° i ca. 25 minutter.
Sjokoladekrem: Visp smøret til det er luftig og jevn. Smelt sjokoladen, avkjøl litt og tilsett i smøret. Bland til alt er godt blandet. Rør inn kakaopulver og
ca. halvparten av melisen. Fortsett med å vispe inn resten av melisen og juster med fløten til passe konsistens. Del kakebunnene i to. Fyll hvert lag med sjokoladekrem og bringebærblanding. Når alle lagene er på plass, dekker du kaken med sjokoladekremen.
Smeltet sjokolade: Hakk sjokolade, hell over varm fløte og la det avkjøles.
Pynt med smeltet sjokolade (sjokoladeganache) og friske bringebær.