Er du klar for lag på lag med bringebærmousse fordelt på tre saftige sjokoladebunner? For ikke å snakke om sjokoladekremen da. En skikkelig bombe for alle sjokoladekakeelskere.
1 kake i 3 runde former à 22 cm
Slik får du til de lekre sjokoladerosene:
https://www.youtube.com/watch?v=ybkvx90YNYs
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Grovhakk sjokoladen. Kok opp vann, sett til side og tilsett sjokoladebitene. La det stå litt og rør til sjokoladen er smeltet. Visp sjokoladen inn i deigen sammen med de resterende ingrediensene til kakebunnene. Fordel røren i 3 former på 22 cm og stek ved 200° i 30 minutter, eventuelt i en form i tre omganger.
Legg gelatinplatene til bringebærmoussen i kaldt vann i 3 minutter. Ha frosne bringebær og sukker i en blender eller stavmikser, og kjør glatt. Tving blandingen gjennom en sil for å få bort frøene. Pisk fløten til krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 3-4 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i bringebærsausen og deretter bringebærsausen i kremen. Sett moussen i kjøleskapet mens bunnene avkjøles.
Smelt sjokoladen til kremen over vannbad. Pisk sammen romtemperert smør, melis og kakao. Tilsett romtemperert kremost og bland godt. Pisk inn sjokoladen til slutt. Ikke pisk for lenge, da kan kremen skille seg.
Legg en kakebunn på et fat og fordel over halvparten av bringebærmoussen, legg på neste bunn og bre over resten av moussen og legg på den siste bunnen. La kaken stå i kjøleskap til moussen har stivnet eller sett den i fryseren i 15 minutter. Bre et tynt lag med sjokoladekrem over kaken, ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med en Wilton 1M tip. Sprøyt roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover. Pynt med sølvkuler. Sett kaken kjølig til servering.
ingredienser
Directions
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Grovhakk sjokoladen. Kok opp vann, sett til side og tilsett sjokoladebitene. La det stå litt og rør til sjokoladen er smeltet. Visp sjokoladen inn i deigen sammen med de resterende ingrediensene til kakebunnene. Fordel røren i 3 former på 22 cm og stek ved 200° i 30 minutter, eventuelt i en form i tre omganger.
Legg gelatinplatene til bringebærmoussen i kaldt vann i 3 minutter. Ha frosne bringebær og sukker i en blender eller stavmikser, og kjør glatt. Tving blandingen gjennom en sil for å få bort frøene. Pisk fløten til krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 3-4 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i bringebærsausen og deretter bringebærsausen i kremen. Sett moussen i kjøleskapet mens bunnene avkjøles.
Smelt sjokoladen til kremen over vannbad. Pisk sammen romtemperert smør, melis og kakao. Tilsett romtemperert kremost og bland godt. Pisk inn sjokoladen til slutt. Ikke pisk for lenge, da kan kremen skille seg.
Legg en kakebunn på et fat og fordel over halvparten av bringebærmoussen, legg på neste bunn og bre over resten av moussen og legg på den siste bunnen. La kaken stå i kjøleskap til moussen har stivnet eller sett den i fryseren i 15 minutter. Bre et tynt lag med sjokoladekrem over kaken, ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med en Wilton 1M tip. Sprøyt roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover. Pynt med sølvkuler. Sett kaken kjølig til servering.