Lag på lag med sjokolade og espressokrem blir en utsøkt kombinasjon og virkelig verdt å prøve neste gang du skal bake.
Oppskriften gir 1 kake/3 fomer à 20 x 20 cm
Smør og dryss formene med mel og ha bakepapir i bunnene.
Ha sjokolade i en liten bolle.
Hell det varme vannet (kaffe) over og dekk med plastfolie.
Visp rømme, melk, rapsolje, egg og vanilje i en bolle.
Bland hvetemel, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt og sikt det i rømme-blandingen og bland godt på lav hastighet i en kjøkkenmaskin, eller for hånd.
Rør litt i den smeltede sjokoladen og tilsett den i røren mens du rører eller visper på lav hastighet.
Hell røren jevnt i de smurte formene og stek i ovn ved 175° i 25-35 min.
Espressokrem: Pisk smøret på medium hastighet til det er glatt og kremet i en kjøkkenmaskin. Tilsett vanilje, salt og espresso. Bland på lav hastighet til det det er blandet, øk farten til det begynner å tykne til krem. Tilsett melis og visp til en lett og luftig krem, ca. 5 min.
Montering: Ha kremen i en sprøytepose.
Del eventuelt hver kakebunn i to og legg topper av krem på hver bunn. Legg bunnene på hverandre og avslutt med krem. Dryss over malte espressobønner.
ingredienser
Directions
Smør og dryss formene med mel og ha bakepapir i bunnene.
Ha sjokolade i en liten bolle.
Hell det varme vannet (kaffe) over og dekk med plastfolie.
Visp rømme, melk, rapsolje, egg og vanilje i en bolle.
Bland hvetemel, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt og sikt det i rømme-blandingen og bland godt på lav hastighet i en kjøkkenmaskin, eller for hånd.
Rør litt i den smeltede sjokoladen og tilsett den i røren mens du rører eller visper på lav hastighet.
Hell røren jevnt i de smurte formene og stek i ovn ved 175° i 25-35 min.
Espressokrem: Pisk smøret på medium hastighet til det er glatt og kremet i en kjøkkenmaskin. Tilsett vanilje, salt og espresso. Bland på lav hastighet til det det er blandet, øk farten til det begynner å tykne til krem. Tilsett melis og visp til en lett og luftig krem, ca. 5 min.
Montering: Ha kremen i en sprøytepose.
Del eventuelt hver kakebunn i to og legg topper av krem på hver bunn. Legg bunnene på hverandre og avslutt med krem. Dryss over malte espressobønner.