Dette er en saftig sjokoladekake, bakt i randform og fylt med deilig karamellsaus.
1 porsjon gir en kake med ca. 12 kakestykker.
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg, samtidig som du tar i en skje av hvetemelet mellom hver gang du tilsetter et nytt egg. Tilsett sirup.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Bland resten av melet med de øvrige ingrediensene, tilsett smeltet sjokolade og rør det godt sammen.
Hell røren i en smurt randform, ca. 2 l. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig stekt.
Fyll en kjele med vann og legg i boksen med kondensert melk. Kok boksen i vannet i ca. 3 timer. Pass på at det alltid er vann over hele boksen.
Ta boksen ut av vannet og la den avkjøles litt før du åpner den med boksåpner. Nå har melken stivnet og blitt til karamell.
Del kaken i to og bre karamellen over kaken. Legg så på toppen. Ha den tilbake i formen, og sett formen kjølig i ca. ½ time.
Grovhakk hvit sjokolade og ha det i en bolle.
Kok opp fløte. Hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt oppløst.
Avkjøl litt før sjokoladeglasuren helles over toppen av kaken.
Fyll hullet med masse bær og strø et lag med melis over like før servering. Litt grønn pynt, som aukalyptusblader, er også fint.
ingredienser
Directions
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg, samtidig som du tar i en skje av hvetemelet mellom hver gang du tilsetter et nytt egg. Tilsett sirup.
Smelt sjokoladen i vannbad.
Bland resten av melet med de øvrige ingrediensene, tilsett smeltet sjokolade og rør det godt sammen.
Hell røren i en smurt randform, ca. 2 l. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig stekt.
Fyll en kjele med vann og legg i boksen med kondensert melk. Kok boksen i vannet i ca. 3 timer. Pass på at det alltid er vann over hele boksen.
Ta boksen ut av vannet og la den avkjøles litt før du åpner den med boksåpner. Nå har melken stivnet og blitt til karamell.
Del kaken i to og bre karamellen over kaken. Legg så på toppen. Ha den tilbake i formen, og sett formen kjølig i ca. ½ time.
Grovhakk hvit sjokolade og ha det i en bolle.
Kok opp fløte. Hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt oppløst.
Avkjøl litt før sjokoladeglasuren helles over toppen av kaken.
Fyll hullet med masse bær og strø et lag med melis over like før servering. Litt grønn pynt, som aukalyptusblader, er også fint.