Sjokoladekjeks med peanøttsmør-frosting

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Dagens fristelse er brownie cookies with peanut butter frosting, spesielt for alle sjokoladeelskere der ute.

Disse kjeksene er  supergode slik de er,  eller så kan de fylles med peanøttsmør-frosting for de som ønsker det!

Kjeksene er laget med veldig lite mel, men med masse sjokolade, noe som gjør at de bare smelter i munnen!

Sammen med peanøtt-frostingen  blir smaken bare helt delicious ♥

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten:

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Brownie cookies with peanut butter frosting  (recipe from Donna Hay magazine)

  • 350 g mørk sjokolade
  • 40 g smør
  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts. vaniljeekstrakt
  • 35 g mel
  • ¼ ts. bakepulver

Ta fram alle ingredienser som du trenger for å lage disse supergode kjeksene.

Ha 200 g sjokolade sammen med 40 g smør i en bolle og sett det over en kjele med kokende vann.

La sjokoladen og smøret smelte helt.

Rør godt i det hele tiden, og når du ser at alt er smeltet fjerner du kjelen fra komfyren.

La sjokoladen hvile mens du fortsetter med resterende ingredienser.

Ta fram egg, sukker og vaniljeekstrakt.

Miks det godt sammen i cirka 15 minutter.

Etter 15 minutter er eggedosisen fluffy og klar.

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

På tide å tilsette resterende ingredienser.

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Vend melet forsiktig inn til å begynne med.

Videre tilsetter du resterende (150 g) sjokolade og sjokolade/smør-blandingen.

Bland det forsiktig sammen.

Sett nedtelling på 10 minutter, for denne røra skal nemlig stå i romtemperatur i 10 minutter slik at den blir litt fastere.

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Etter 1o minutter er røra mye fastere, og det er på tide å steke kjeksene i ovnen.

Ta cirka 1 ss med røre per kjeks.

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Ha litt avstand mellom kjeksene på stekebrettet.

Stek dem i cirka 8-10 minutter på 180 C.

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Ferdig! Det lukter fantastisk…

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

La kjeksene hvile i minst 20-30 minutter slik at de blir litt fastere.

Disse kjeksene er supergode som de er. De smaker veldig likt mine Chocolate Dream Cookies.

Jeg velger i dag å fylle disse kjeksene med en deilig peanut butter frosting.

Peanut butter frosting (fra Donna Hay magazine Dec 2011)

  • 160 g melis
  • 280 g  peanøttsmør
  • 80 g smør
  • 1 ts. vaniljeekstrakt
  • 80 ml kremfløte

Finn fram alle ingredienser du trenger til denne frostingen. (Bra om smøret er mykt.)

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Hell alle ingredienser unntatt kremfløten i mikserbollen.

Miks det hele godt sammen til det fluffy.

Når det er fluffy og lyst i fargen tilsettes kremfløt. Miks det hele godt sammen.

Ferdig!

Yummi!

Cirka 1 ss peanut butter frosting per kjeks, eller mer om ønskelig.

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Klare for å nytes!

Hva er bedre enn kjeks sammen med en kopp deilig kaffe?

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Fristet?

Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Det håper jeg

Ønsker dere alle en fantastisk dag videre!