Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

I USA kalles denne kaken ofte for «To die for Chocolate Cake».
En helt sykt god sjokoladekake – det hører du på navnet, ikke sant?
Amerikanske sjokoladekaker pleier jo som regel å være veldig høye. Denne er et unntak. Kaken blir ikke høy, men veldig myk. Deilig sjokoladekrem fylles både inni kaken og utenpå.
Yummy!
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2,5 dl sukker
♥ 4 store egg
♥ 4 ss hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljeessens
♥ 4 ss rømme (se tips)
Fyll og glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og ta kjelen av platen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakepulver. Bland i vaniljeekstrakt og rømme. Rør med en stålvisp, slik at alle klumper fjernes, men ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet slik at du bevarer luften i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren så den blir lettere å få ut av formen og dele i to bunner.
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i romtemperatur så kremen får passe smørekonsistens (det kan ta en stund).
Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen mellom kakebunnene, 1/3 av kremen på toppen av kaken og 1/3 av kremen langsmed sidene. Avkjøl kaken til glasuren har festet seg.
Tips:
Du kan bruke enten lettrømme eller seterrømme i kaken (jeg bruker som regel lettrømme).
Ta kaken ut av kjøleskapet 30 min før servering, slik at kaken spises romtemperert. Da er en best!