Du har ikke smakt bedre sjokoladekonfektkake!

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

I USA kalles denne kaken ofte for «To die for Chocolate Cake».

En helt sykt god sjokoladekake – det hører du på navnet, ikke sant?  Smile

Amerikanske sjokoladekaker pleier jo som regel å være veldig høye. Denne er et unntak. Kaken blir ikke høy, men veldig myk. Deilig sjokoladekrem fylles både inni kaken og utenpå.

Yummy! 

Ingredienser:

175 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
2,5 dl sukker
4 store egg
4 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
4 ss rømme (se tips)

Fyll og glasur:
2 dl kremfløte
300 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og ta kjelen av platen. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og bakepulver. Bland i vaniljeekstrakt og rømme. Rør med en stålvisp, slik at alle klumper fjernes, men ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet slik at du bevarer luften i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet eller en liten stund i fryseren så den blir lettere å få ut av formen og dele i to bunner.

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl i romtemperatur så kremen får passe smørekonsistens (det kan ta en stund).

Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste på et kakefat. Fordel 1/3 av kremen mellom kakebunnene, 1/3 av kremen på toppen av kaken og 1/3 av kremen langsmed sidene. Avkjøl kaken til glasuren har festet seg.

Tips:

Du kan bruke enten lettrømme eller seterrømme i kaken (jeg bruker som regel lettrømme).

Ta kaken ut av kjøleskapet 30 min før servering, slik at kaken spises romtemperert. Da er en best!