Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Hei, kjære deg!
Lyst på sjokoladekake?
For dårlig tid til å bake?
Da er dette oppskriften for deg!
Her har du en sjokoladekake i langpanne der kakedeigen bare skal røres raskt sammen. Det tar kun noen minutter fra du henter frem ingrediensene til kaken er i ovnen.
Jeg har glasert kaken med sjokoladeglasur laget av kremfløte og Helnøtt – du vet melkesjokoladen med hele hasselnøtter som er så god!
Men det går like godt å bruke en annen type sjokolade, så slik har du muligheten til å variere smaken på kaken.
Ingredienser:
600 g hvetemel
750 g sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter kulturmelk
Glasur:
2 dl kremfløte
400 g Helnøttsjokolade
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Helnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn.
Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet.

Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips:
Kaken er fin å fryse. La glasuren stivne før du pakker ned kakestykkene i fryseposer, da unngår du glasursøl.

Du har ALLTID tid til å lage en sjokoladekake hvis du bruker denne oppskriften!
