Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
Noe av det beste jeg vet er sjokolademousse, spesielt med ferske bær.
Denne herlige sjokolademoussen er bare helt fantastisk god. Jeg lager i tillegg en bringebærpunch som jeg legger mellom lagene av sjokolademousse.
Siden jeg vet at en del av dere elsker lakris, har jeg drysset litt lakris mellom lagene. Da får moussen en ekstra spennende smak.
Mørk sjokolademousse kombinert med bringebærpunch, lakrispulver og friske bringebær gir en helt fantastisk smaksopplevelse.
Her kommer oppskriften på silkemyk sjokolademousse:
300 g mørk sjokolade (60–70 % kakaoinnhold)
5 eggeplommer
150 g sukker
3 ss vann
6 dl lett pisket kremfløte
Fremgangsmåte
Smelt sjokoladen over et vannbad og avkjøl.
Ha eggeplommene i en miksebolle, gjør klar vispen og sett det til side så lenge.
Varm opp sukker og vann i en liten kjele og la det koke til sukkerlaken er 120 °C.
Begynn å vispe eggeplommene når sukkertermometeret viser 110 °C. Når det viser 120 °C tømmer du sukkerlaken over i bollen med eggeplommene i en tynn stråle.
Visp videre i 3 minutter, eller til blandingen har tyknet og blitt litt avkjølt.
Pisk kremfløten halvstiv.
Hell den smeltede og avkjølte sjokoladen over i eggedosisen. Det er viktig at eggeplommene og sjokoladen har samme temperatur, ellers stivner sjokoladen.
Tilsett kremfløten og miks det godt sammen. Hvis du har en blender er det enda bedre å bruke en slik, da blir bladingen enda mer smooth og miksingen går raskere.
Dette er bare så godt…
Hell sjokolademoussen rett over i porsjonsglass, eller legg den lagvis med bringebærpunch. Oppskriften finner du nedenfor.
Bringebærpunch
1/2 dl vann
50 gram sukker
saft av 1/2 sitron
250 gram bringebær
Ha vann og sukker over i en liten kjele, og varm det opp til sukkeret er helt oppløst.
Hell bringebærene i en blender.
Når sukkervannet er klart, heller du det over bringebærene i blenderen. Tilsett sitronsaft og kjør maskinen til blandingen er jevn.
Hvis du foretrekker jordbær kan du gjerne bruke jordbær i stedet for bringebær.
Sjokolademoussen kan du fordele lagvis med bringebærpunchen i små porsjonsglass
PS: de jeg bruker her er ikke så små… the more the better, sier jeg bare.
Det er nok til 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store glass du bruker.
Jeg legger først et lag med sjokolademousse, så litt deilig bringebærpunch, og deretter et dryss med lakrispulver. Så fortsetter man lagvis.
Legg gjerne noen bringebær på toppen om du vil.
Smakskombinasjon her er bare helt utrolig god!
Skulle du ikke like lakris kan pulveret selvsagt utelates.
Håper dere ble fristet!
Gode klemmer fra meg til deg.