Sjokolademuffins med glasur

Hva med å overraske besøket med sjokolademuffins toppet med krem og glasur? Oppskriften er enkel å bake med Airfryer og gir et resultat med nydelig smak. En kreativ og stilig dessert som vil imponere de som smaker den.

Tips: Topp med små saltkringler.

 

Porsjoner: 12

Forberedelsestid: 30 min

Tillagning: 15 min

Tilbehør: Muffinsform

 

Ingredienser

300 gram mel

80 gram kakao

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

1 ts kanel, malt

0,5 ts natriumkarbonat

100 gram brunt sukker

150 gram sukker

100 gram smør

250 ml kulturmelk

2 egg

115 gram mørk sjokolade

35 gram mørk sjokolade

110 gram sukker

5 dråper vann

2 ss smør

120 ml krem

0,5 ts salt

250 gram kremost, lett

240 gram smør

200 gram melis

 

Steg for steg

 1. Se til at alle ingredienser har romtemperatur før du begynner. Stell deretter frem 2 skåler.
 2. Hell mel, kakao, salt, bakepulver, kanel og natriumkarbonat i den ene skålen. Bland melis, smør, kulturmelk og egg i den andre skålen.
 3. Bland melblandingen med eggeblandingen. Rør sammen alle ingrediensene til en røre med hjelp av slikkepott. Bryt opp sjokoladen i små biter og bland ¾ av den i røren. Hell røren i 12 muffinsformer av silikon.
 4. Fordel resten av sjokoladebitene over muffinsformene.
 5. Bak muffinsen i Airfryer-kurven med gitt temperatur og tid, til en pinne som stikkes ned i muffinsen er tørr når den dras ut igjen. La kakene heve. Tips: Lag kakene i flere omganger.Tid: 15 min. Temperatur: 160 C.
 6. Lag glasuren ved å blande sukker med noen dråper vann i en kasserolle med tjukk bunn på mellomhøy til høy varme. Sukkeret karamelliseres når det blir gjennomsiktig og begynner å boble. Beveg på kasserollen til sukkeret får en jevn og gyllen farge. Senk varmen og tilsett smøret.
 7. La smøret smelte og hell deretter i kremen. Vri på kasserollen til kremen har absorbert. Tilsett salt og la sausen kjøle seg ned helt.
 8. Hell kremost og smør i en skål og visp til blandingen er porøs. Tilsett sukkeret. Tilsett deretter det meste av sausen, men spar litt til dekorasjon. Visp til blandingen er kremete og luftig.
 9. Del opp glasuren i en sprøytepose med ruglete kanter. Topp muffinsen med glasuren. Dekorer med resten av sausen og eventuelt små salte kringler.
  Lev et sunnere liv – kok, stek eller bak mat med lite eller ingen bruk av olje, uten at det går på bekostning av resultatene, med frityrkokeren Philips Avance Collection airfryer XXL HD9650/90.