Sjokolademuffins på 20 minutter

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

– Aldri har noen gitt så lite og fått så mye tilbake, tenker jeg når jeg baker muffins.

Å lage muffins behøver ikke ta mer enn 20 minutter fra du begynner å veie opp melet til du tar fristende, deilige, nystekte muffins ut av ovnen.

Hvorfor skal du bake dem selv?

Jeg ser ofte muffins i butikkene. Ferdigmuffins er gjerne singelpakket i plast og har tilsynelatende ikke utløpsdato. Dersom du stoler på at konserveringsmiddelindustrien vil deg godt og gjør at du varer lenger, kan du fortsette å kjøpe dem (dersom du liker dem).

Når du baker dem selv vet du i alle fall hva som er i dem:

* smør
* egg
* sukker
* hvetemel
* bakepulver
* salt
* kakao
* vaniljesukker
* melk
* kokesjokolade
* sjokoladebiter

Jeg liker at det er sjokoladebiter i mine muffins. Det gjør jeg simpelthen ved å putte i sjokoladebitene når jeg har røren i formen. Om du vil være helt sikker på at sjokoladen ikke bare smelter og blander seg med resten av muffinsen kan du fryse sjokoladen før du begynner (men det pleier å gå greit med kjøleskapskald sjokolade, altså!).

Dersom noen har forslag og idéer til hvordan man kan gjøre sjokolademuffinsen enda bedre, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Her er oppskriften!