Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Sjokoladeostekake og pepperkakenøttebunn med polkagriser
Pepperkakenøttebunn
200 g mandler
50 g pepperkakekjeks
2 eggehvite
2 ss sukker
Sjokoladeostekake med polkagriser – del 1
Mørk sjokolade 53% – 66 %
Usaltet smør
5 gelatinblader
350 g philadelphia kremost naturell, romtemperert
1/2 dl sterk kaffe
4 eggeplommer
1-2 ts vanilla bean paste
Del 2
4 eggehviter
150 g sukker
100-150 g knuste polkagriser
Topping
Polkagriser
Fremgangsmåte
Knus mandler grovt i en foodprosessor eller mikser. Tilsett pepperkakekjeks og knus i 30 sekunder til. Tilsett eggehvite og sukker og kjør til du får en jevn masse. Strø melis på en bakebordet og jobb med deigen slik at den er fin nok slik at du kan rulle den ut.
Press ut små sirkler som er like stor som åpningen til silikonformen, legg det på en bakebrett og stek det i cirka 8-10 minutter på 150 grader.
Sjokoladeostekake – del 1
Bløtlegg gelantinbladene i en lite bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Smelt sjokolade og smør i en middels stor bolle over vannbad.
Ha Philadelphia-kremost og vanilla bean paste i en stor bolle og visp blandingen fluffy.
Separer eggeplommene fra eggene, og ha eggehvitene i en separert miksebolle. Sett den til siden så lenge.
Ha alle eggeplomme i kremosten, og visp det lett sammen.
Hell varm, sterk kaffe i en liten bolle, og klem vannet ut av gelantinbladene. Rør dem inn i den varme kaffen slik at det blir helt oppløst. Hell det i bollen med kremosten og visp det lett sammen.
Hell den smeltede sjokolade- og smørblandingen inn i kremosten, og visp det godt sammen.
Sjokoladeostekake – del 2
I en annen miksebolle visper du eggehvitene på lav hastighet til det begynner å få små topper. Tilsett sukker litt og litt, og ha det på middels hastighet til det ser ut som marengs. Fluffy og glansfull.
Vend marengsen i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Bruk eventuelt en visp for å gjøre den glatt og klumpefri.
Tilsett hakkede polkagriser. Jeg bruker en myk variant, knuser disse lett og vender dem i sjokoladeblandingen.
Jeg bruker minisilikonformer, heller røren i en plastpose, og fyller hver form med sjokoladeblanding.
Legg den ferdig stekte nøtte-pepperkakebunnen på toppen av hver kake i formen.
Press det lett ned, sett plastfolie over formen og sett det kjølig til den stivner. Cirka 5 timer eller over natten.
Topping
Like før servering setter jeg silikonbrettet i fryseren i 30 minutter, for å få dem lettere ut av formen.
Legger til slutt en polkagris-godteri på toppen av hver ostekake.
Ønsker dere alle en fantastisk dag og uke videre. Gode klemmer fra meg!