Sjokoladepudding

Sjokoladepudding
Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

I dag vil jeg dele en deilig dessert med dere, nemlig sjokoladepudding.

Utrolig godt som kakefyll eller som dessert.

Sjokoladepudding

  • 75 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • ¼ ts salt
  • 2 ss kakaopulver (100 % kakao)
  • 2 eggeplommer
  • 5 dl H-melk
  • 120 g mørk sjokolade
  • 15 g usaltet smør

Hell sukker, maisenna, salt og kakao i en kjele og rør det godt sammen. Tilsett eggeplommene og pisk alt lett sammen.

E95A2432

Rør inn melk og sett kjelen på komfyren på middels varme. La den stå i 8 minutter mens du rører hele tiden.

E95A2460

Ta kjelen av platen, tilsett sjokolade og smør og rør det godt sammen.

Hell blandingen gjennom en sil og over i en bolle.

E95A2475

Sett bollen i en større bolle fylt med kaldt vann, da blir blandingen raskt avkjølt.

Dekk med plastfolie og sett den kaldt noen timer, eller fordel blandingen i søte miniglass og sett dem kaldt i noen timer før servering.

Håper dere blir fristet.

Love, Manuela