Sjokolade med karamelliserte nøtter

Sjokolade med krokan_BIG

Denne drømmesjokoladen er like lett å lage som idéen er god.

Når det er sagt: To ting må du kunne for å få til denne sjokoladen. Det ene er å smelte sjokolade – (her ser du hvordan) og det andre er at du må beherske kunsten å smelte sukker uten å brenne det. Når du smelter sukker er det helt avgjørende å følge nøye med. Når sukkeret som ligger nederst i pannen begynner å smelte og få gyllen farge, må du straks vende om.

Jeg håper ikke du synes det høres vanskelig ut. Det er enklere å lage denne enn både sjokoladesalamien (som altså ikke har annet å gjøre med salami enn at den ligner i formen, i motsetning til det mange trodde…) og de deilige churrosene du dypper i sjokolade.

Den sjokoladen jeg lager her har ikke annet en karamelliserte nøtter i seg. Men, her er mulighetene mange for å gjøre det enda mer spennende. Ha i litt appelsinskall, chili (for den vågale!), litt kanel, en dæsj rom, whisky eller cognac, litt bringebærjuice, brioche, kaffe, rosiner, kjeks – eller hva ditt hjerte måtte begjære sammen med sjokolade.

Lykke til!