Snickers-cookies

Snickers-cookies

Disse er lagd etter dietten lavFODMAP. Snickers-cookies som er gode for både gane og mage = dobbelt så godt.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

1 stk

egg

70 g

Brun farin

25 g

Smeltet smør

50 g

70% sjokolade (smeltet)

50 g

70% sjokolade (hakket)

50 g

Hakkede peanøtter

Karamellen

20 g

smør

50 g

Brun farin

Slik gjør du det:

Dette ble 25 små Snickers-cookies.
Smelt smøret og sjokoladen. Hver for seg, eller sjokoladen i smøret (etter at kjelen er tatt av varmen). Bruker du glutenfri sjokolade, blir disse også glutenfrie.
Hakk sjokoladen og peanøttene.
Pisk egg, vaniljesukker og sukker luftig. Tilsett mel, bakepulver, smeltet smør og smeltet sjokolade.
Rør inn hakket sjokolade og peanøtter. Settes kaldt i et par timer eller til røren har stivnet.
Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett med en teskje, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 8 minutter.
Lag plass til karamellen ved å lage en grop i de nystekte cookiesene. Ha på karamell og sett kaldt.
Karamell
Smelt alt sammen i en stekepanne og la putre til riktig konsistens. Ønskes ekstra karamell til serveringen, dobles oppskriften.
Ekstra stæsj til servering
Smeltet 70% sjokolade
Karamell (lage dobbel porsjon)
hakkede peanøtter