Snickerskake med karamell og havsalt

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei, skjønne lesere 

Er du glad i snickers?

Da kommer du til å elske denne snickerskaken i langpanne med karamell!

Det her smaker akkurat som snickers-sjokolade, men bedre, da den er laget med masse kjærlighet.

Smaken og konsistensen når du spiser det her er ikke til å sammenligne med en vanlig snickers.

Jeg bruker to porsjoner med karamell, det er ganske mye, men jeg bruker også en stor langpanne!

Det er viktig at du heller karamell over bunnen når karamellen er helt varm, og selve bunnen er avkjølt i ca. 10 minutter.

Det viktige med denne kaken er at den står i kjøleskapet over natten, da kommer alle smakene mer frem, og det er bare så magisk!

Husk salt på toppen av sjokoladen, det gjør kaken enda bedre og det blir en skikkelig wow-faktor!

Snickerskake i langpanne med karamell og havsalt

Havregrynbunn

100 g mandler

300 g smeltet smør

360 g havregryn

7,5 g bakepulver

255 g sukker

1 stort egg

1 ts vaniljesukker

Salt karamellsaus

280 g sukker

85 g vann

170 g kremfløte

1 ts vanilje

1- 2 klyper med salt

Fyll

2 porsjoner salt karamellsaus

275 g salte peanøtter

Topping

250 g mørk sjokolade( 55-70 %)

Et dryss havsalt

Fremgangsmåte bunn

Forvarm oven til 200 grader.

Ta fram en stor langpanne ca. 30 x 40 cm og dekk det med bakepapir i bunnen.

Ha i smeltet smør og havregryn i en stor bolle og bland det godt sammen.

La det hvile i 5 minutter.

Tilsett så sukker og bakepulver og bland det godt sammen.

Tilsett egg og vanilje og bland det godt sammen med en slikkepott.

Fordel røren i en langpanne.

Stek det i ca. 12 minutter og avkjøl bunnen i ca. 10 minutter.

Fremgangsmåte karamellsaus

Mål opp kremfløten og sett den til side.

Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.

Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden inntil du ser at sukkeret er helt oppløst.

Når sukkeret er helt oppløst slutter du å røre, men fortsetter å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.

Jo mørkere i farge, jo bitrere karamell. Det er smak og behag, prøv deg frem.

Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger.

Rør godt mellom hver gang.

Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Når du har en jevn og fin saus tilsettes salt. Jeg foretrekker maldonsalt.

Hva gjelder vanilje bruker jeg den som heter vanilla bean paste.

Rør godt og avkjøl helt.

Hell karamellen over i et norgesglass eller en beholder som er luft-tett.

Oppbevar i kjøleskapet i opp til tre måneder eller bruk med en gang.

Hvis du har oppbevart karamellsausen i kjøleskapet kan du ta den ut en times tid før den skal brukes, da vil den myke seg opp.

Snickersbar

Når karamellsausen er klar tilsetter du salte peanøtter med en gang.

Fordel røren raskt over havregrynbunnen med hjelp av en slikkepott.

Legg hakket sjokolade over karamellen, og la det hvile til du ser at sjokoladen er smeltet.

Dryss over med havsalt og sett bakeformen i kjøleskapet over natten så du får den gode smaken.